Connect with us

technokrata

A fejlődés gátját látják Bill Gates-ben

bill-gates-640x426

Dotkom

A fejlődés gátját látják Bill Gates-ben

A legfőbb részvényesek szerint rossz hatással van Gates a Microsoftra.

Az elmúlt években komoly problémákkal volt kénytelen szembenézni a Microsoft. A korábban egyértelműen az informatikai innovációk egyik legnagyobbjaként számon tartott vállalat mára alaposan lemaradt, termékeivel nem képes diktálni a piacot. Egyértelmű felelősként sokan Steve Ballmert jelölték meg aki nemrégiben bejelentette, hogy hamarosan visszavonul.

Az igazgatótanács elnöke viszont továbbra is az alapító Bill Gates marad, ez pedig nem tetszik három, a részvények 5%-át birtokló személynek. Szerintük ugyanis Gates nem adna sok mozgásteret az új vezetőnek, így pedig nem lehetne alapjaiban megváltoztatni a cég működését, amire szerintük szükség lenne.

bill-gates-640x426

Jelenleg még maga Gates a cég legnagyobb befektetője hiszen övé az összes részvény 4,5%-a, ám 2018-ig biztosan továbbadja az egészet, így onnantól nem lesz majd befektetője a vállalatnak. Elképzelhető, hogy addig szándékozik megtartani az elnöki székét, így aztán az elkövetkezendő 5 évben még felesleges a lemondásáról pletykálni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp