Connect with us

technokrata

5 milliárdos végkielégítést kap Stephen Elop

MK-BJ688_Nokiaj_G_20110206184104

Dotkom

5 milliárdos végkielégítést kap Stephen Elop

A finnek kiborultak a hatalmas összeg láttán.

Alaposan felbőszítette a Nokia híveit a tény, hogy a  nagy múltú finn vállalat mobiltelefonos részlege rövidesen a Microsoft kezébe kerül. A helyzet okozójaként sokan egyértelműen a cég 2010-ben magától a Microsofttól igazolt vezérigazgatóját Stephen Elopot tartják. Márpedig pont ennek a személynek ütheti hamarosan 5 milliárd forintnak megfelelő összegű végkielégítés a markát. A lépés ellen több finn politikus is felhördült, hiszen a nemzetben nagy sebet ejtett a híres vállalat “elkótyavetyélése”.Jyrki Katainen miniszterelnök például felháborítónak nevezte a döntést.

Bár a hatalmas összeg kiosztása még nem dőlt el, hiszen az egész eladással kapcsolatban csak november 19-én döntenek a részvényesek, az már most tudható, hogy hogyan jött ki ez a pénzmennyiség. Elop szerződésében van ugyanis egy záradék, mely a cég eladása esetén 100 ezer euró béren kívüli juttatást, 14,6 millió eurónyi részvényt és 4,1 milliónyi munkabér kifizetésére kötelezi a finn vállalatot.

MK-BJ688_Nokiaj_G_20110206184104

A balhé enyhítése érdekében a Microsoft elvállalta, hogy az összeg 70%-át állja, a Nokiának “mindössze” a maradék 30%-ot kell kifizetnie.  Arról jelenleg nincs információ, hogy a finn vállalat elfogadta-e ezt, elképzelhető, hogy egészen november 19-éig halogatják a döntést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom