Connect with us

technokrata

Üzleti intelligenciában erősít az SAP

analitika_illsztracio

Dotkom

Üzleti intelligenciában erősít az SAP

Megveszi az SAP a KXEN céget- jelentette be tervét a szoftvervállalat.

A felvásárlás a prediktív analitika terén erősíti az SAP portfolióját, főként az olyan adatintenzív iparágakban, mint a telekommunikáció, a kereskedelem, vagy a gyártás.

A KXEN amerikai cég, ügyfelei között megtalálható a Vodafone, a Barclays, a Bank of America, a CBS Interactive is. A cég fő terméke az InfinitelInsight, a megoldások már futnak az SAP HANA platformján. Az SAP a KXEN technológiáját a felhő alapú, és a hagyományos, ügyfélnél telepített alkalmazásaiba tervezi beolvasztani, mint például a csalás elleni, vagy az okos mérőműszerek által továbbított adatokat elemző megoldásaiba.

analitika_illsztracio

„A KXEN segítségével még több üzleti felhasználóhoz tudjuk elvinni a prediktív analitikát, és nagyobb értéket leszünk képesek adni az SAP megoldásaival”- mondta Michael Reh, a szoftvercég alelnöke.

A prediktív analitikai világpiac jelenleg 2 milliárd dollár nagyságú, mely az IDC szerint a 3 milliárd dollár értéket fogja meghaladni 2017-re.

A felvásárlás összegét nem hozták nyilvánosságra. A tranzakció várhatóan az év utolsó negyedévében zárul le.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek