Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SAS új fejlesztésekkel bővíti adatmenedzsment technológiáját

Dotkom

A SAS új fejlesztésekkel bővíti adatmenedzsment technológiáját

A frissített SAS Data Management eszköztárral a szervezetek még több féle adatforráshoz férhetnek hozzá, adatbázison belül javíthatják adataik minőségét, és hatékonyabban dolgozhatják fel eseményfolyamaikat.

Napjaink big data jelensége kapcsán felszínre került, hogy a vállalatok ugyan hatalmas mennyiségű adattal rendelkeznek, sokuknak nehézséget okoz, hogy az adataikból értéket teremtsenek. Az adatintegrációs és adatminőség-biztosító megoldások vezető szállítójának számító SAS új technológiákat és fejlesztéseket kínál a SAS® Data Management szoftvercsaládhoz, amellyel a szervezetek megfelelhetnek a big data kihívásainak.

„A SAS adatmenedzsment eszközével a vállalatok és a közszféra intézményei könnyebben egyesíthetik és alakíthatják át hatalmas mennyiségű nyers adataikat integrált, minőségi információvá. Így például gyorsabban adhatnak választ ügyfeleiknek, megelőzhetik a csalásokat, racionalizálhatják az ellátási láncukat vagy javíthatják a termékeik minőségét.” – mondta el Jim Davis, a SAS senior alelnöke és marketingigazgatója.

SAS logo uj

Az új verzió egy platformon kínál különböző – többek között adathozzáférést, adatminőség-javítást, eseményfolyam-feldolgozást és adatintegrálást biztosító – modulokat. Ez a moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy a vállalatok igényeiknek megfelelően alakítsák és terjesszék ki a SAS szoftver alkalmazását. A SAS továbbfejlesztett adatmenedzsment eszköze a következő újdonságokat kínálja:

ADATBÁZISON BELÜLI ADATMINŐSÉG-BIZTOSÍTÁS

A frissítésnek köszönhetően adatbázison belüli adatminőség-biztosító képességgel bővül a SAS Data Management szoftvercsalád. Az adatbázison belüli adattisztítás kevesebb adatmozgatást igényel, amely jelentősen csökkenti a nyers adatok hasznos információvá alakításának időtartamát, és így jobb és gyorsabb üzleti döntéseket eredményez. Az új SAS Data Quality Accelerator for Teradata az egyetlen adatbázison belüli adattisztító technológia Teradata platformra.

VALÓS IDEJŰ ADATÁRAMLÁS

SAS Event Stream Processing a kereskedelmi tevékenységekből, tranzakciós rendszerekből, intelligens hálózatokból és helymeghatározás alapú eszközökből folyamatosan érkező adatokat integrálja az adatmenedzsment folyamatokba a nagy volumenű, valós idejű feladatok elvégzéséhez. A frissített SAS megoldásban továbbfejlesztett felületet kap ez a modul, amellyel a vállalatok valós időben, vagyis az adatok keletkezése pillanatában érhetik el és elemezhetik azokat. Például az intelligens mérőeszközöket alkalmazó áramszolgáltató cégek folyamatosan hatalmas mennyiségű adatot gyűjtenek az ügyfeleik áramfogyasztásáról, és a valós idejű adatok segítségével előre jelezhetik a váratlan keresleti csúcsokat, valamint reagálhatnak rájuk. A pénzügyi szolgáltatók pedig valós időben értékelhetik a kereskedelmi tranzakciókat, és azonosíthatják a kockázatos tevékenységeket vagy csalásokat.

ÚJ ADATFORRÁSOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS

Az adatok számos különböző forrásból származhatnak – például felhőből, tranzakciókból, Hadoop klaszterből, helyszíni vagy memória alapú adatbázisokból. A megújult SAS Data Management megoldás formátumtól és forrástól függetlenül rendezi és tisztítja az adatokat, hogy konzisztens és érvényes adatforrást hozzon létre az operációs rendszerek, valamint az üzleti intelligencia és elemző alkalmazások számára. A jelenlegi frissítéssel még könnyebbé válik a HP Verticából, a Hortonworks-ből és a PostgreSQL-ből származó adatok kezelése. Ezen adatforrások és a SAS rendszer közötti kapcsolattal és integrációval a vállalatok forrástól, platformtól, mérettől és típustól függetlenül szerkeszthetik, mozgathatják, tisztíthatják és egyesíthetik adataikat.

IBM-Drives-Flash-Technology-Deeper-into-the-Enterprise-to-Speed-Big-Data-Analytics_394x296

KÉSZLETOPTIMALIZÁLÁS A MACYS.COM-NÁL

A Macy’s amerikai áruházlánc e-kereskedelmi részlege, a Macys.com például a következő megoldandó kérdésekkel szembesül: „Kihívást jelent számunkra, hogy adatokat gyűjtsünk, és belőlük értékes információt nyerjünk a megfelelő időben, valamint hogy bármilyen fogyasztói keresletváltozásra és piaci fordulatra reagálni tudjunk.” – mondta el Kerem Tomak, a Macys.com analitikáért felelős alelnöke. „A SAS Data Management megoldásával kiemeljük az adatokat a Hadoopból a több százezer készlettartási egység- (SKU-) vagy termékszintű modell létrehozásához. Ezek segítségével meghatározhatjuk, hogy mekkora valószínűséggel tudunk majd eladni egy bizonyos terméket egy meghatározott helyen és időpontban, így optimalizálhatjuk a készletünket.”

További információ: SAS Data Management for Big Data

ADATVAGYON-GAZDÁLKODÁS ÉS ADATMENEDZSMENT A SAS FÓRUMON

Megfelelő adatvagyon-gazdálkodás és adatmenedzsment nélkül nem nyerhetők ki maradéktalanul a big data-ban rejlő értékek. A „nagy adat” kiaknázása szempontjából kiemelt fontosságú témakörnek ezért az október 16-i SAS Fórum Magyarország 2013 üzleti analitikai konferencia is külön szekciót szentel.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés