Connect with us

technokrata

Az autóipar felé fordul a Nokia

nokia1

Dotkom

Az autóipar felé fordul a Nokia

Autóipari üzletágának erősítésére törekszik a Nokia. Új szolgáltatást mutatott be Here Auto néven.

A Nokiával kapcsolatban ugyan most a microsoftos felvásárlás a fő téma, szinte suttyomban azonban egyéb fejlesztéseket is bejelentett a cég. Most, hogy a mobilos üzletágat lepasszolta, nyugodtan koncentrálhat a Nokia autóipari üzletágának erősítésére: a navigációs szolgáltatások mellett valós idejű közlekedési információkat nyújtó, internet-elérést biztosító és zenelejátszó egységként is működő új beépíthető egységet jelentett be.

A Here Auto néven futó, kicsit Waze-jellegű újdonságban a navigációs szolgáltatást a valós idejű közlekedési információk mellett az aktuális üzemanyagárakról, illetve a rendelkezésre álló szabad parkolóhelyekről tájékoztatást adó “auto-cloud” funkció egészíti ki. A készülékre természetesen internetes alkalmazások is letölthetők majd, a lehetőségeket a berlini IFA szórakoztatóelektronikai szakkiállításon prezentálja a cég.

nokia1
A Microsoft beszállása után a térkép- és navigációs üzletág felfuttatása lesz az egyik cél a Nokiánál, amely 2007-ben vásárolta meg mintegy nyolcmilliárd dollárért a Navteq digitális térképfejlesztő társaságot. Az autókba beépíthető új platform navigációs térképének folyamatos aktualizálását ígéri a Nokia, ami meggyőző érv lehet az autógyártókkal folytatott tárgyalások során. Jelenleg ugyanis kissé problémás a térképek frissítése, sőt a térképek többnyire elavulnak, mire az autók a vevőkig eljutnak.

Az okostelefon és az autóba beépített egység szinkronizálása egyebek között lehetővé teszi azt is, hogy a felhőben tárolt navigációs adatok segítségével az okostelefonnal meg lehessen találni a leparkolt kocsit. Az autóba épített egységet egyaránt szinkronizálni lehet Windows Phone, Android és iOS operációs rendszeren futó okostelefonokkal is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák