Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokaknak fizetett az NSA

Dotkom

Sokaknak fizetett az NSA

Több cégről is kiderült, hogy pénzért szolgáltattak ki felhasználói adatokat.

Nem akar alábbhagyni az NSA körüli botrány. A korábban szinte ismeretlen nemzetbiztonsági szervezet az elmúlt néhány hónapban már számtalanszor szerepelt magazinok címlapjain, internetes fórumok topikjaiban illetve természetesen online oldalak”hasábjain”.

nsa-data-mining

Bár az ügy kapcsán a legtöbb vállalat igyekezett elhatárolódni a szervezettől, a legújabb napvilágra került adatok alapján a valóság közel sem volt ilyen “hősies”. Többek között a Google, a Microsoft,  a Yahoo és a  Facebook is több millió dollár “jutalmat” kapott a segítségükért. A Microsoft szerint ugyanakkor ők csak eleget tettek a bíróság kötelezésének és nem azért szolgáltatták ki az adatot, mert azért pénzt kaptak. A Yahoo szerint ugyanakkor ők csak a törvényileg előírt, az ilyen ügyeknél előre meghatározott összeget kapták meg, a Facebook viszont nyilatkozatában elutasította, hogy ők bármilyen hozzájárulást kaptak.

Update: 

A Google nyilvánosságra hozná a nemzetbiztonság által kikért adatokat

A különböző, a cégek jutalmazásáról szóló teóriák biztosan nem nyugszanak majd le az elkövetkezendő időszakban, minden bizonnyal komoly nehézség hárul majd a cégek kommunikációs osztályaira, hogy megpróbálják enyhíteni az ügy miatt bekövetkezett preztízsveszteséget.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés