Connect with us

Visszavonul a Microsoft vezére

Microsoft CEO Steve Ballmer displays the new Windows Surface tablet at the Qualcomm pre-show keynote at the CES in Las Vegas

Dotkom

Visszavonul a Microsoft vezére

Hivatalos közleményben tudatta a Microsoft alkalmazottaival Steve Ballmer, hogy visszavonul.

Nyílt levélben tudatta az alkalmazottakkal Steve Ballmer, hogy 1 éven belül visszavonul a cég éléről. Az igazgató természetesen nem száll ki telesen a Microsoftból hiszen továbbra is ő marad a szoftveróriás legnagyobb tulajdonrészének a tulajdonosa.

Az elkövetkezendő egy évben még Ballmer felel majd a vállalat irányításáért, a vezetőségnek ennyi ideje van megtalálni a lehetséges utódját. Ez kifejezetten nehéz dolog lesz, mivel a leginkább artikulálatlan kiabálásairól ismert vezér az elmúlt időszakban folyamatosan távolíttatta el a pozícióját veszélyeztető embereket. Közöttük van azt a Steven Sinofsky is, akihez a Windows 7 és a Windows 8 megalkotása is fűződik.

steve-ballmer_0

Mivel ez utóbbi nem hozta az elődje sikerét, ezért várható volt, hogy valamilyen átalakulás vár a cégen belül leginkább domináló Windows részlegre, de ilyen drámai lépésre kevesen számítottak. A Microsoftnak az elmúlt időszakban nem ez volt az első elhibázott lépése, a Windows Mobile utódjaként bemutatott Windows Phone 7, majd utódja a Windows Phone 8 sem lett átütő siker, bár egyes országokban már számottevő részesedést tudhat magáénak a mobil rendszer, a világon még mindig elenyésző az ilyen készülékek száma.

Microsoft CEO Steve Ballmer displays the new Windows Surface tablet at the Qualcomm pre-show keynote at the CES in Las Vegas

Azt sem mondhatnánk, hogy hihetetlen várakozás övezi a cég legújabb konzolját az Xbox One-t, a termék ugyanis első bemutatásakor még számtalan korlátozást tartalmazott, melyeket a Playstation 4 bemutatása után látványos magyarázatok közepette eltöröltek.

microsoft-logo-steve-ballmer

Nem volt tehát felhőtlen az elmúlt időszak a vezér számára, vélhetően ez is közrejátszott mostani döntésében. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy találnak-e majd egy olyan személyt, aki egy ekkora hatalmas vállalatóriást egy személyben lesz képes a helyes útra fordítani és újra olyan trendivé tenni mint amilyen az 1980-as és 1990-es évek Microsoftja volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom