Connect with us

technokrata

Mobiltechnológia lesz a BMW következő modelljében

bmw-i8-back-camouflage

Dotkom

Mobiltechnológia lesz a BMW következő modelljében

A mai mobiltelefonokban is megtalálható üveggel jöhet a BMW i8.

A belsőégésű motorok évtizedek óta uralják az autóipart. Bár már többször próbálták megtalálni a jövő közlekedéshez szükséges energiáját, mindeddig nem következett be igazi áttörés. Jelenleg elektromos árammal üzemelő járművek tűnnek a leginkább befutónak ám a magas ár és a drága akkumulátor miatt még nem mondhatnánk, hogy nagy számban futnának a világ útjain.

A BMW ennek ellenére nem adja fel, és a hibrid modellek mellett létrehozott egy külön kategóriát a tisztán elektromos járművei számára. Az i névre keresztelt család első tagja a kissé furcsa formájú i3 lett, ám most készülőben van az igazi csúcs, az i8 nevet viselő sportautó.

bmw-i8-back-camouflage

Most kiderült, hogy ez az 50 millió forint körüli áron piacra kerülő jármű várhatóan egy, az okostelefonoknál ismert, erősített anyaggal kerül a kereskedésekbe. Bár az üveg gyártóját jelenleg homály fedi, elképzelhető, hogy a Corning által fejlesztett Gorilla Glass-ról van szó. Ezzel a lépéssel a bajor vállalat valószínűleg jó pár kilogrammot megspórolna, ami akár plusz kilométereket is jelenthet egy elektromos jármű számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp