Connect with us
netiq-logo

Dotkom

Vezet a NetIQ

IDC: A NetIQ vezeti a hazai IAM piacot

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy az IDC piackutató cég jelentése alapján a NetIQ vezeti a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldások (Identity and Access Management – IAM) magyarországi piacát. Az elemző cég adatai szerint a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet 17,25 százalékos részesedéssel állt az élen 2012-ben. A teljes piac értéke 3,93 millió dollárra rúgott a tavalyi év során, ami az IDC előrejelzése szerint 2017-re várhatóan közel 20 százalékkal nő, elérve a 4,71 millió dolláros értéket.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a korábbi években már elért sikerek megismétlődtek, és tavaly ismét mi voltunk a piacvezetők ezen a kiemelt fontosságú területen. Úgy gondolom, ez nagymértékben köszönhető széles körű hazai és régiós szakmai kompetenciánknak. A szigorodó előírások és szabályozások miatt egyre nagyobb az igény az IAM szoftverek iránt, amelyre célzott kínálattal tudunk reagálni. Az általunk forgalmazott személyazonosság-kezelési termékeket saját fejlesztőink igény szerint akár testre is szabják, így minden vállalat megtalálja portfóliónkban a számára megfelelő megoldást” – mondta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

netiq-logo

Az utóbbi években Magyarországon új törvény lépett életbe az adatvédelem és az információbiztonság terén egyaránt, amely a személyazonosság- és hozzáférés-kezelésre vonatkozó előírásokat is tartalmazza. Az információbiztonsági törvény alapján a közigazgatási szerveknek, valamint a számukra különféle tevékenységeket végző szervezeteknek biztosítaniuk kell az információs rendszerben kezelt adatok bizalmasságát, sértetlenségét és rendelkezésre állását. Az adatvédelmi törvény a jogosulatlan adatbevitel meggátolására, valamint a jogosulatlan személyek hozzáférésének megakadályozására kötelezi az adatkezelést vagy adatfeldolgozást végző cégeket. Emellett számos hazai vállalatot érint az ISO 27001 vagy a PCI DSS szabvány is, amelyek szintén előírnak bizonyos szintű hozzáférés-felügyeletet.

A NetIQ Identity Manager segítségével a szervezetek eleget tehetnek az előírásoknak, mivel a megoldás minden szükséges funkciót tartalmaz a hozzáférések megfelelő kezeléséhez. Automatizálja a jogosultságok igénylését és jóváhagyatását, illetve a felhasználói fiókok létrehozását és megszüntetését, emellett jelszófelügyeletet és riportkészítést is lehetővé tesz, továbbá a múltbéli jogosultságokhoz kapcsolódó kereshetőséget biztosít.

A szoftvert folyamatosan fejlesztik a NetIQ szakemberei, hogy mindig megfeleljen az aktuális elvárásoknak és előírásoknak. A termékhez kapcsolódó legutóbbi fejlesztés a NetIQ Identity Tracking for Identity Manager komponens, amely valós idejű monitorozó megoldással és egy korrelációs motorral egészíti ki az Identity Manager jogosultságkezelő és erőforrás-kiosztási képességeit. Ezáltal lehetővé teszi a felhasználói tevékenységek megfigyelését és az ezekhez kapcsolódó riportok elkészítését, továbbá valós idejű riasztást, illetve beavatkozási lehetőséget biztosít azokon a rendszereken, amelyek az Identity Manager használatával kezelik a hozzáféréseket.

A szoftver a nemzetközi szinten legszigorúbbnak tartott biztonsági előírásoknak is megfelel, amit a nemrégiben elnyert Common Criteria tanúsítvány EAL3+ szintű besorolása is alátámaszt.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom