Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okosabb buszok lesznek Pécsen

Dotkom

Okosabb buszok lesznek Pécsen

21. századi utastájékoztató rendszert építi ki a Tüke Busz.

A következő hetekben írják majd alá a szerződést a busztársaság és a kivitelezést végző T-Systems Magyarország Zrt. képviselői, így még a nyáron elkezdődhet az utasok kényelmét szolgáló technikai eszközök leszállítása és beüzemelése. A folyamat végére a Tüke Busz Zrt. összesen 162 autóbuszán újul meg az utastájékoztatási rendszer és az azt kiszolgáló informatikai háttér, lényegesen egyszerűsítve a turisták és a helybeliek dolgát egyaránt.

Valamennyi buszra digitális tájékoztató táblákat szerelnek a szakemberek: a beltéri egységek az aktuális megállót mutatják majd, míg a külsők a járatszámról és az útvonalról adnak tájékoztatást. Utóbbiból mindjárt három is lesz buszonként: kerül egy a járművek elejére, hátuljára és jobb oldalára egyaránt, így első pillantásra, gyorsan és könnyen azonosíthatóak lesznek az egyes járatok. A beltéri kijelzőket – amelyekből a csuklósokba kettőt is szerelnek a jobb láthatóság végett – hangosbemondók is kiegészítik, könnyebbé téve a látássérültek mindennapi közlekedését.

DSC09171-1

A fenti berendezéseket két dinamikus utastájékoztató tábla is kiegészíti majd, amelyek az uránvárosi buszvégállomáson kapnak helyet és a járatok indulási helyéről, idejéről lehet majd róluk tájékozódni. Mindezek zökkenőmentes működését buszonkénti fedélzeti számítógépek és korszerű központi szerverek fogják biztosítani.

A projekt kevésbé látványos elemeként hat járműre (köztük midi és csuklós buszokra is) utasszámláló szenzorok kerülnek. Így a Tüke Busznak lehetősége lesz pontos és naprakész adatokat gyűjteni az egyes járatok, útvonalak aktuális forgalmáról és ezeknek megfelelően optimalizálni a buszok sűrűségét



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés