Connect with us

technokrata

Okosabb buszok lesznek Pécsen

DSC09171-1

Dotkom

Okosabb buszok lesznek Pécsen

21. századi utastájékoztató rendszert építi ki a Tüke Busz.

A következő hetekben írják majd alá a szerződést a busztársaság és a kivitelezést végző T-Systems Magyarország Zrt. képviselői, így még a nyáron elkezdődhet az utasok kényelmét szolgáló technikai eszközök leszállítása és beüzemelése. A folyamat végére a Tüke Busz Zrt. összesen 162 autóbuszán újul meg az utastájékoztatási rendszer és az azt kiszolgáló informatikai háttér, lényegesen egyszerűsítve a turisták és a helybeliek dolgát egyaránt.

Valamennyi buszra digitális tájékoztató táblákat szerelnek a szakemberek: a beltéri egységek az aktuális megállót mutatják majd, míg a külsők a járatszámról és az útvonalról adnak tájékoztatást. Utóbbiból mindjárt három is lesz buszonként: kerül egy a járművek elejére, hátuljára és jobb oldalára egyaránt, így első pillantásra, gyorsan és könnyen azonosíthatóak lesznek az egyes járatok. A beltéri kijelzőket – amelyekből a csuklósokba kettőt is szerelnek a jobb láthatóság végett – hangosbemondók is kiegészítik, könnyebbé téve a látássérültek mindennapi közlekedését.

DSC09171-1

A fenti berendezéseket két dinamikus utastájékoztató tábla is kiegészíti majd, amelyek az uránvárosi buszvégállomáson kapnak helyet és a járatok indulási helyéről, idejéről lehet majd róluk tájékozódni. Mindezek zökkenőmentes működését buszonkénti fedélzeti számítógépek és korszerű központi szerverek fogják biztosítani.

A projekt kevésbé látványos elemeként hat járműre (köztük midi és csuklós buszokra is) utasszámláló szenzorok kerülnek. Így a Tüke Busznak lehetősége lesz pontos és naprakész adatokat gyűjteni az egyes járatok, útvonalak aktuális forgalmáról és ezeknek megfelelően optimalizálni a buszok sűrűségétSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák