Connect with us

Hirdetés

technokrata

Várja a pénztárgépeket a Magyar Telekom

Dotkom

Várja a pénztárgépeket a Magyar Telekom

A Telekomnál készen áll az új pénztárgépek adatátviteli kapcsolatát biztosító szolgáltatás.

A Magyar Telekom már felkészült az új pénztárgépek, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszere közötti adatátviteli kapcsolatot biztosító, saját fejlesztésű szolgáltatás nyújtására ügyfelei részére.

A szükséges egyeztetéseket követően a Magyar Telekom májusban írta alá a szolgáltatás nyújtásához szükséges műszaki kereteket meghatározó – együttműködési szándéknyilatkozatot is jelentő – jegyzőkönyvet a NAV-val, majd sikeresen lefolytatta a szolgáltatás tesztelését az adóhatósággal együttműködésben. Ennek eredményeként a Telekom megoldásával működőképesnek bizonyult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervere, valamint a pénztárgépekbe kerülő Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE) közötti adatátviteli kapcsolatot biztosító szolgáltatás.

telekom

A saját fejlesztésű szolgáltatást a Telekom a T-Mobile Austria által szállított SIM chipkártyák alkalmazásával nyújtja majd, amelyek használata teljes körűen biztosítja a NAV által meghatározott követelmények teljesíthetőségét és a folyamatos adatkapcsolatot. A Telekom felkészült arra is, hogy rövid határidővel és az ismert piaci előrejelzések alapján várható mennyiségben szállítsa a SIM chipeket, amelyek a jogszabályi előírásnak megfelelően képesek minden magyarországi szolgáltató hálózatára kapcsolódni és adatátviteli kapcsolatot biztosítani a NAV rendszerével.

A kis- és középvállalati ügyfelek mellett a Magyar Telekom leányvállalata, a T-Systems Magyarország révén a nagyvállalatok számára is elérhetővé teszi a pénztárgépek és a NAV közötti folyamatos kapcsolattartáshoz szükséges, a pénztárgépek adatainak eljuttatását megvalósító szolgáltatást.

 

 

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés