Connect with us

technokrata

Csökkent a kereslet az Apple termékei iránt

92362-apple-store

Dotkom

Csökkent a kereslet az Apple termékei iránt

Csak az iPhone tudta növelni az eladásait, a többiek visszaestek.

Az amerikai óriás tegnap este kiadta a harmadik negyedévre vonatkozó jelentését. Mivel a vállalat elcsúsztatva értelmezi az időszakot, így ez gyakorlatilag a második negyedévnek felel meg.

Bár eddig folyamatos növekedésről számolt be az Apple, most mégis több modelljük iránt csökkent a kereslet. A visszaesők között van az iPad is, melyből  15 %-os csökkenés után 14,6 millió talált gazdára, a Mac amikből 5%-al kevesebbet, 3,8 milliót értékesítettek és az iPod is, a zenelejátszók 30%-os zuhanást szenvedtek el, így 4,57 millió példányt vásároltak meg.

U97098_sad-apple

Növekedett viszont az iPhone-ok körüli érdeklődés hiszen azokból 28,2%-al többet, 31,2 millió darabot sikerült eladni.  Üzleti eredmény tekintetében  elmondhatjuk, hogy 35,3 milliárd dolláros árbevétel mellett 6,9 milliárd nettó profittal zárt a kaliforniai vállalat. Míg előbbi aprócska, 0,1%-os növekedés, addig utóbbi bizony komoly, 23%-os visszaesés. Ennek ellenére sem valószínű, hogy komoly kesergésre lenne oka a vállalatnak, hiszen ősz folyamán számos újdonságot mutatnak majd be, mely könnyen fordíthat a most inkább lefele mutató  mutatókon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek