Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sikeres volt az Intel

Dotkom

Sikeres volt az Intel

Kedvező fogadtatásúak voltak a 4. generációs Intel Core processzorok.

Az Intel Corporation beszámolója 12,8 milliárd dolláros árbevételről, 2,7 milliárd dolláros üzemi eredményről, 2 milliárd dolláros nettó nyereségről és 0,39 dolláros EPS-ről (egy részvényre jutó eredmény) ad számot a második negyedév vonatkozásában. A vállalat nagyjából 4,7 milliárd dollárnyi készpénzt termelt, 1,1 milliárd dollárnyi osztalékot fizetett, és 550 millió dollárt költött 23 millió saját részvény visszavásárlására.

20110201_Intel_review

A 2. negyedév legfontosabb pénzügyi adatai és üzletági folyamatai

A PC Client Group 8,1 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 1,4 százalékos növekedést jelent az előző időszakhoz viszonyítva, és 7,5 százalékos csökkenést éves alapon.

A Data Center Group 2,7 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 6,1 százalékos javulást jelent az előző időszakhoz viszonyítva, és stagnálást éves alapon.

Az Intel® Architecture Group 942 millió dolláros árbevétele 3,7 százalékos csökkenést jelent az előző időszakhoz képest, és 15 százalékos csökkenést év/év alapon.

Az 58 százalékos bruttó árrés 2 százalékpontos javulást jelent az előző időszakhoz viszonyítva, és 5 százalékpontos csökkenést éves alapon.

A K+F-re, valamint a fúziókra és vállalatfelvásárlásokra költött 4,7 milliárd dollár összhangban van a vállalat 4,7 milliárd dollár körüli várakozásával.

26 százalékos volt a fizetett adó mértéke.

intelpenzugy



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés