Connect with us

technokrata

Sikeres volt az Intel

20110201_Intel_review

Dotkom

Sikeres volt az Intel

Kedvező fogadtatásúak voltak a 4. generációs Intel Core processzorok.

Az Intel Corporation beszámolója 12,8 milliárd dolláros árbevételről, 2,7 milliárd dolláros üzemi eredményről, 2 milliárd dolláros nettó nyereségről és 0,39 dolláros EPS-ről (egy részvényre jutó eredmény) ad számot a második negyedév vonatkozásában. A vállalat nagyjából 4,7 milliárd dollárnyi készpénzt termelt, 1,1 milliárd dollárnyi osztalékot fizetett, és 550 millió dollárt költött 23 millió saját részvény visszavásárlására.

20110201_Intel_review

A 2. negyedév legfontosabb pénzügyi adatai és üzletági folyamatai

A PC Client Group 8,1 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 1,4 százalékos növekedést jelent az előző időszakhoz viszonyítva, és 7,5 százalékos csökkenést éves alapon.

A Data Center Group 2,7 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 6,1 százalékos javulást jelent az előző időszakhoz viszonyítva, és stagnálást éves alapon.

Az Intel® Architecture Group 942 millió dolláros árbevétele 3,7 százalékos csökkenést jelent az előző időszakhoz képest, és 15 százalékos csökkenést év/év alapon.

Az 58 százalékos bruttó árrés 2 százalékpontos javulást jelent az előző időszakhoz viszonyítva, és 5 százalékpontos csökkenést éves alapon.

A K+F-re, valamint a fúziókra és vállalatfelvásárlásokra költött 4,7 milliárd dollár összhangban van a vállalat 4,7 milliárd dollár körüli várakozásával.

26 százalékos volt a fizetett adó mértéke.

intelpenzugySzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák