Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Rubik kockát ünnepli a Google

Dotkom

A Rubik kockát ünnepli a Google

Rubik-kocka kiállítás a Google-lel: Fakocka, papír cetlik és ragasztó – így indult a Rubik-kocka negyvenéves karrierje

“Amikor negyven évvel ezelõtt megalkottam a kockát, álmodni sem mertem arról, hogy ilyesmi fog történni. Abban biztos voltam, hogy valami nagyon érdekes és inspiráló dolgot találtam ki, de senki sem gondolta, hogy ilyen nagy jövõ vár a kockára” – emlékezett vissza Rubik Ernõ egy az interneten, a kiállítás Google+ oldalán és a YouTube-on élõben közvetített videobeszélgetésben. A YouTube-on bármikor újranézhetõ beszélgetésben Rubik Ernõn, és Paul Hoffmann-on a kiállításnak otthont adó Liberty of Science Center vezetõjén kívül Rubik-kocka mesterek, matekzsenik, tudósok, mûvészek beszélgettek arról, hogy több évtizedes története alatt hogyan inspirálta a Rubik-kocka a tudományok és mûvészetek képviselõit világszerte.

A kiállítás a feltalálás, a játék és az inspiráció köré épül. “Nem mindennapi kihívás elé állított minket, hogy hogyan építsünk egy színes kockára egy egész kiállítást, ami bevonja, megmozgatja a látogatókat. Magasan képzett csapat állt össze, fejlesztõk, tervezõk, technológiai szakemberek dolgoztak azon, hogy olyan élményekkel töltsük meg a teret, melyekkel a szórakozás mellett el is gondolkodtatjuk a látogatókat” – mondta Ann Neumann a Liberty Science Center kreatív igazgatója.

Rubik Erno az eloben kozvetitett videobeszelgetesben a Google  -on 2

A Rubik-kocka kreatív gondolkodásra, gyors problémamegoldásra, a játékosság megõrzésére tanít mindenkit. Foglalkoztatja a mûvészeket, formatervezõket, és segít megszerettetni a gyerekekkel a matematikát, programozást, mérnöki és természettudományokat. Világszerte emberek millióit inspirálta, szórakoztatta, gondolkodtatta el ez a magyar találmány 40 éves története során, ezzel pedig nagy mértékben hozzájárult a technológia fejlõdéséhez, a modern világ változásaihoz.

“A Google-nél minden nap azzal telik, hogy komoly kihívásokra találjuk meg a lehetõ leggyorsabb és legpontosabb megoldást. A Rubik-kocka ugyanerrõl szól. Világszerte arra inspriálja az embereket, hogy próbára tegyék képességeiket a világ egyik legismertebb játékával. Örömmel mûködünk együtt a Liberty Science Center-rel, hogy a Rubik-kocka segítségével világszerte minél több gyerekkel megszerettessük a mérnöki és természettudományokat, technológiát, mûvészetet és matematikát” – mondta Lorraine Twohill, a Google alelnöke a kiállítás bejelentésekor.

Rubik-kocka prototipus

A 650 négyzetméter alapterületû kiállítás 2014 tavaszán debütál New Jerseyben, majd 7 éven keresztül fog utazni a világban. A kiállításra 5 millió látogatót várnak világszerte. Egyik fõszereplõje egy tízméteres világító Rubik-kocka lesz, amit a helyszínen csapatban, vagy akár a világ bármely pontjáról online is lehet majd irányítani, meg lehet próbálni kirakni.

A kiállítás két fõtámogatója a Google és Magyarország Kormánya. A kiállításról tájékozódhat a Liberty of Science Center honlapján, valamint a kiállításnak dedikált Google+-oldalon.

Részleteiben is megismerheti a tervezett programokat, kiállítási elemeket a Liberty of Science Center kiadványából.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés