Connect with us

technokrata

Újabb megfigyelési botrány: A Skype-ot is lehallgatták

Skype-logo-008

Dotkom

Újabb megfigyelési botrány: A Skype-ot is lehallgatták

Több Microsoft szolgáltatás adatait szerezték meg nemzetbiztonsági szakemberek.

Lassan senki sincs biztonságban. Nemrég a Motorola modelljeiről derült ki, hogy információkat szolgáltatnak a tulajdonosról a vállalat szervereinek, most megtudtuk, hogy nemzetbiztonsági szakemberek minden probléma nélkül lehallgathatták a Microsoft szolgáltatásait.  Többek között a Skype, Outlook és SkyDrive esetében derült ki, hogy a cég szakemberei megengedték a hivatal alkalmazottainak, hogy azok a felhasználók beszélgetései illetve adatai között böngésszenek.

Skype-logo-008

Ez az ügy csak tovább erősíti a már amúgy is hatalmasra duzzadt Prism botrány elleni gyűlöletet. Néhány héttel ezelőtt ugyanis napvilágra került, hogy az amerikai nemzetbiztonsági hivatal több cégtől is megpróbált adatokat szerezni, a Facebook például segített is nekik.

Az ügy pikantériája, hogy a felhasználókat – látszólag – teljesen hidegen hagyják az adataik elleni cselekmények, hiszen egyik szolgáltatás tábora sem kezdett el csökkenni, gyakorlatilag minden probléma nélkül vészelik át ezt a számukra igen kényes időszakot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle