Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bevásárolt az Ericsson

Dotkom

Bevásárolt az Ericsson

Egy új akvizíció révén az Ericsson vezető szerepre tör a médiaszolgáltatásban is.

Az Ericsson, a világvezető kommunikációs technológiai és szolgáltatási vállalata bejelentette, hogy felvásárolja az egyesült királyságbeli Red Bee Mediat, a világ vezető médiaszolgáltató vállalatát a Macquarie Advanced Investment Partnerstől.

A szabályozási jóváhagyásra váró felvásárlás fontos mérföldkő az Ericsson azon stratégiai célja felé, hogy a műsorszórási szolgáltatások piacán is jelentősen növelje érdekeltségeit, és hogy kiaknázza az Ericsson kommunikációs technológiák és szolgáltatások terén betöltött vezető szerepét. A felvásárlás révén 1 500 magasan képzett alkalmazott, és az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Ausztráliában található vállalati egységek kerülnek az Ericssonhoz. Ez tovább erősíti az Ericsson műsorszórási szolgáltatási üzletágát, amelyet 2007-ben indított útjára, majd 2012-ben kibővített a Technicolor műsorszórási szolgáltatási üzletágának felvásárlásával.

ericsson

A Red Bee Media 2005-ös megalapítása óta sokoldalú, vezető vállalattá nőtte ki magát, világszerte növekvő ügyfélbázissal. A vállalat médiaszolgáltatások széles körét kínálja a főbb műsorszolgáltatóknak és szélessávú médiaplatformoknak. A kiváló minőségű playout szolgáltatásairól ismert Red Bee Media egyben Európa legnagyobb metaadat-szolgáltatója is, évente több mint 100 ezer óra feliratozást szállít a műsorszolgáltatóknak.

A televíziós és média iparág példátlan átalakuláson megy keresztül, amelyet a fogyasztók tartalomban gazdag, interaktív, bárhol és bármikor elérhető szórakoztatás iránti igénye mozgat. A kommunikációs, szélessávú és médiatechnológiák összeolvadása, valamint az IP- és mobilhálózatok felhasználása új lehetőségeket teremt ebben az ökoszisztémában. Az Ericsson mobilitási jelentésének 2013 júniusi kiadása szerint a videótartalmak a legnagyobb részét adják a mobilhálózatok forgalmának, és a várakozások szerint 2018 végéig évente 60 százalékos növekedést mutatnak majd.

„Az Ericssonnál most egy fontos lépést tettünk az üzleti tevékenységünk újraértelmezése felé, megszilárdítva a TV- és műsorszórási szolgáltatások iránti elkötelezettségünket és folytatva a 2007-ben megkezdett munkát” – mondta el Magnus Mandersson, az Ericsson Globális Szolgáltatások Üzletágának vezetője. „A videóforgalom aránya igen gyorsan növekszik a mobilhálózatokban, és az Ericsson képes mind a műsorszórók, mind a távközlési hálózatüzemeltetők igényeinek kielégítésére a technológiai szakértelme és szolgáltatási képességei révén.”

redBeeBroadcastCentreBody

A menedzselt szolgáltatásai révén világszerte egy milliárd előfizetőt kiszolgáló Ericsson a távközlési szolgáltatók első számú szállítója. Több mint 15 éve ruház be ebben a szegmensben a különböző folyamatokba, módszerekbe és eszközökbe. Az elmúlt években az Ericsson kiterjesztette ezt a sikeres üzleti modellt más iparágakra, így a közműhálózatokra, a közlekedésre és a TV-iparágra is.

A felvásárlás véglegesítéséhez az illetékes szabályozó hatóságok jóváhagyása, valamint egyéb szerződéses feltételek teljesülése szükséges. A tranzakció végrehajtását követően a Red Bee Media vállalat az Ericsson Globális Szolgáltatások üzleti egységének része lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés