Connect with us

Hirdetés

technokrata

A big data kifizetődő a nagyvállalatok számára

Dotkom

A big data kifizetődő a nagyvállalatok számára

Érdemes a cégeknek megvizsgálni a Big Datában rejlő lehetőségeket.

A Nemzetközi Analitikai Intézet (IIA) és az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS nemrégiben megjelent tanulmánya 20 nagyvállalat példáján keresztül mutatja be, hogy a cégek hogyan profitálhatnak a big data projektekből. A 2013 elején végzett felmérés azt vizsgálta, hogy a vállalatok miként alkalmazzák az analitikát annak érdekében, hogy értéket teremtsenek a „nagy adatból”. A számos iparágra kiterjedő kutatásban olyan vállalatok vettek részt, mint például az AIG, Bank of America, Dell, GE és a T-Mobile. A tanulmányt Tom Davenport, a Nemzetközi Analitikai Intézet kutatási igazgatója és a Harvard Business School vendégprofesszora, valamint Jill Dyché, a SAS Best Practices alelnöke jegyzi.

big-data

„Az új innováció ígérete a big data igazi vonzereje”

A big data-val kapcsolatos kezdeményezések lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy változatos adatokat – például strukturált és strukturálatlan, belső és külső forrásból származóakat – elemezzenek, és új összefüggéseket tárjanak fel. A kutatás során a big data korai alkalmazói hangsúlyozták: a „nagy adat” elemzése jelentős eredményeket hoz létre azáltal, hogy új üzleti lehetőségeket teremt és olcsóbbá, gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a szervezet folyamatait.

A tanulmány kapcsán megkérdezett vezetők a riportolás, elemzés, adatfeltárás, -védelem, -mentés és -helyreállítás egy big data platformon történő egyesítésének értékét emelték ki. A big data környezetek általában együtt léteznek a meglévő adattárház és üzleti intelligencia infrastruktúrával, nem pedig helyettesítik azokat. A leghatékonyabb, sikervárományos szervezetek közös vonása, hogy mind támogatták az IT és az üzleti terület szoros kapcsolatát.

IBM-Drives-Flash-Technology-Deeper-into-the-Enterprise-to-Speed-Big-Data-Analytics_394x296

A jelentés szerint a szervezetek analitika alkalmazásával történő átalakítása új vezetői képességeket, szakértelmet, szervezeti struktúrákat, technológiákat és architektúrákat igényel. A felmérésben résztvevő legtöbb vállalat IT szakértelemmel rendelkező és big data technológiákhoz értő adattudósokkal bővíti analitikai csapatát. A tanulmány arra is rámutat, hogy az adatarchitektúrák, az adatminőség és a törzsadat menedzsment megoldások alapos ismerete csak az első lépés azon cégek számára, akik szeretnék, hogy a big data hosszú távon megváltoztassa a működésüket.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés