Connect with us

Hirdetés

technokrata

Májusban is nőtt a szélessávú előfizetések száma

Dotkom

Májusban is nőtt a szélessávú előfizetések száma

Százezerrel több háztartásban van szélessávú internet, mint egy éve.

 A vezetékes szélessávú internet-előfizetések becsült száma Magyarországon 2,213 millió volt májusban, mintegy százezerrel több mint egy éve, és 6 ezerrel több az előző havinál, az ágazatban a piaci erőviszonyok nem változtak – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden az MTI-vel.

better-internet-4-kids_1

Az NMHH gyorsjelentése szerint az ötödik hónapban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 766 ezer volt, áprilishoz képest ezerrel csökkent. A gyorsjelentésben szereplő legnagyobb kábelszolgáltatók internet-előfizetései májusban 5 ezerrel, 905 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis az épületig, lakásig, irodáig optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 336 ezer előfizetés volt május végén, 2 ezerrel több mint egy hónappal korábban.
A szélessávú internet-hozzáférést nézve, valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve, a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 35,2 százalék, második a UPC, piaci részesedése 21,9 százalék, a harmadik a sorban a Digi 13,8 százalékos részesedéssel. Ezt követi több száz kisebb szolgáltató együttes részesedése, amely 11,4 százalékot tesz ki, majd az Invitel következik 9,6 százalékkal.
A közlemény szerint a teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 1,847 millió volt, míg az előző hónapban 1,860 millió.

China Internet
A kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 639 ezerre nőtt az előző havi 633 ezerről. Az IP-alapú hangcsatornák száma 478 ezerre nőtt az előző havi 473 ezerről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 3,025 millió volt 2013. május végén az NMHH adatai szerint.A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes becsült piacot alapul véve a legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 58,1 százalék. Második helyen a UPC áll 13,4 százalékkal, harmadik az Invitel 13,0 százalékkal, majd a Digi 9,2 százalékkal.
Májusban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,93 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 62,16 százalékos volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 298 millió, IP-alapon pedig 134 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 145,7 perc volt.
Az NMHH közlése kitér arra, hogy a májusi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. május óta összesen 677 ezer számot hordoztak.

(MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés