Connect with us

technokrata

Okosan költekezünk?

Dotkom

Okosan költekezünk?

Készül a Tudatos Vásárlás Rendszer.

Az Európai Unió az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében 35 százalékos, több mint 77 millió forintos támogatást nyújt a Laura kasszarendszer továbbfejlesztésére, amellyel egy integrált statisztikai és marketinginformációs rendszer jöhet létre Magyarországon. A szolgáltatásba bekapcsolódó kereskedelmi hálózatok törzsvásárlóinak tranzakcióiról a kasszákon keresztül információk közvetíthetők a központi adatbázisnak, ezzel a kereskedők egy integrált statisztikai szolgáltatáshoz juthatnak. Ennek révén részletes elemzéseket végezhetnek a kereskedelmi forgalomról, vásárlói profilokhoz kötött ajánlatokat és egyéb marketingszolgáltatásokat is kialakíthatnak. A rendszer a vásárlók részére is információkat szolgáltat a tudatosvasarlas.hu portálon keresztül. Itt nyomon követhetik költéseiket és átalakíthatják fogyasztói szokásaikat, hogy költséghatékonyabban és környezettudatosabban szervezhessék bevásárlásaikat.

christmasshopping

A projekt részeként megvalósítandó tudatosvasarlas.hu a rendszerhez kapcsolódó törzsvásárlók információs és közösségi weboldala is lesz egyben. A látogatók a portálon elemzést kapnak saját vásárlási szokásaikról, szembesülnek azzal, mely termékcsoportra mennyit, milyen rendszerességgel költenek. A vevő fogyasztásait különböző szempontok szerint értékeli a portál, ilyen lehet például, hogyan tudná költséghatékonyabbá, zöldebbé tenni a bevásárlásait. Az oldal egyszerűen áttekinthető diagramokkal, statisztikákkal, rövid „tudta-e” cikkekkel segíti a tudatosabb vásárlást. Ezen felül a látogatók a többiek számára is hasznos információkat tehetnek közzé, így a portál közösségépítő szolgáltatásokat is nyújt.

safe-online-shopping

Technológiailag a Laura és a fejlesztendő Tudatos Vásárlás Rendszer a pénztárak kapcsolódási pontjain keresztül adatcserét tesz lehetővé a kassza, az egyes termékadatbázisok és a fejlesztendő marketinginformációs központ között. A központi rendszernek át kell vennie a kasszáról érkező információkat és komplex statisztikai és kampánymenedzsment adatszolgáltatást kell nyújtania a kereskedők és a fogyasztók számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök