Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft megmutatta a Windows 8.1-et

Dotkom

A Microsoft megmutatta a Windows 8.1-et

Hivatalosan is bemutatkozott a Windows következő kiadása.

Röviddel azután, hogy az internetre felkerült az első kép, a Windows 8.1 asztaláról, a Microsoft hivatalosan is lerántotta a leplet a készülő újdonságáról. Az ingyenes frissítésként letölthető 8.1 megpróbálja az eddigieknél jobban ötvözni az érintőképernyőn megszokott felületet az asztali számítógépek kezelőszerveivel. A Microsoft szerint erre azért van szükség, mert a a Windows 8 esetében sokaknak problémát jelentett a csempés kinézet használata, ám ezt most tovább egyszerűsítették, így véleményük szerint a korábbi rendszerről áttérőknek kevesebb időbe telik megtanulni az újdonságok kezelését.

Start-with-wallpaper-High-res_313398B8

Ennek érdekében visszatér a Start gomb, ám ez a korábbi pletykákkal ellentétben nem a Start menü, hanem a Kezdőképernyő megnyitására szolgál. Fejlesztettek a gyári alkalmazásokon is, a Zene például új felülettel várja a felhasználót, a Fotók pedig képessé vált a képeink módosítására is. Több lehetőségünk van a Modern felületre készített alkalmazásokkal is, ezentúl például 3 monitoros felhasználás esetén mindhárom megjelenítőn más applikációt futtathatunk.

Multitasking-High-res_0130F94A

Megkönnyítik a Windows Store-ban való tájékozódást is, a jövőben egy-egy program mellett több információt olvashatunk majd le, a fejlesztők reményei szerint így hamarabb megtaláljuk a nekünk tetsző alkalmazást. A beépített böngésző is továbbfejlődik, az Internet Explorer 11 már támogatni fogja a Google Chrome-jához hasonló szinkronizációt, vagyis, hogy ugyan azt az oldalt nézzük a mobilunk képernyőjén, mint amit a számítógépünkön.

windows_81_desktop

Az egységesítés megjelenik a Kezdőképernyőn is, hiszen ezentúl minden felületre beállíthatjuk ugyan azt a háttérképet, erre eddig nem volt lehetőség. Sokan hiányolták a kategorizálást is, ezentúl az alkalmazásainkat az általunk megadott csoportok szerint rendezhetjük. Akárcsak a Windows Phone 8, a Windows 8.1 is több csempe mérettel érkezik majd, tehát egy képernyőre még több applikációt helyezhetünk majd ki.

Azt azért sietve leszögezték, hogy még nem fedtek fel minden újdonságot, erre a június 28-ai Build rendezvényt tartogatják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés