Connect with us

technokrata

Még nem fulladt ki az Apple

timcook-d11

Dotkom

Még nem fulladt ki az Apple

Sok újdonsággal készül a kaliforniai vállalat.

Még számtalan innovációt tartogat a kaliforniai vállalat, legalábbis ez derült ki az All Things Digital éves rendezvényén a D11-en. A minden évben megrendezésre kerülő konferencián már hosszú évek óta képviselteti magát az Apple, 2011 óta pedig a jelenlegi vezérigazgató, Tim Cook jelenik meg a vállalat színeiben.

Tim-Cook-INterview

Ahogy eddig, most is szó esett az Apple jövőjéről, és Tim Cook megnyugtatott mindenkit, hogy bár az elmúlt néhány évben úgy tűnt, hogy kifogytak az innovációban, a számtalan elkezdett fejlesztés rövidesen beérik, és akkor újra “letarolják” a piacot. Amikor szóba került az Apple TV Cook elmondta, hogy sokat tanultak az aprócska termékből, és bár hosszú évekig csak néhány százezres példányban kelt el a készülék, az elmúlt év során az eladások nagyban megugrottak, és már 13 millió példány talált gazdára. Azt azért leszögezte, hogy a televízió a jelenlegi formájában idejétmúlt, és nem nyújtja azt az élményt, amit ki lehetne hozni belőle. Ennél többet nem sikerült megtudni tőle.

Amikor a műsorvezetők megkérdezték , hogy mi a véleménye a Google Glass-ról, elmondta, hogy cége más irányt képvisel. Szerinte ugyanis a Glass egy rétegtermék, és nem céloz meg túlságosan nagy piacot. Emellett egy szemüveg viselése nem annyira ösztönből jön, mivel az, akinek nincs rá szüksége, nem szokott ilyet hordani, egy csuklón lévő tartozék sokkal természetesebb hatást kelt. A leginkább érdekes mondat ezután jött, mivel Cook szoba hozta az órákat, és azt, hogy ma a legtöbb fiatal nem visel ilyet, és meg kell őket győzni arról, hogy ennek van értelme. Ezzel valószínűleg a készülő iWatch-ra utalt, de ahogy az Apple TV esetében, itt sem árult el többet.

timcook-d11

Azt is elárulta, hogy a mindennapok során figyelemmel követi az androidos készülékek piacát, de továbbra sem ért egyet a termékek megvalósításával. Szerinte ugyanis a túlzott képernyő méret hajhászás nem kifizetődő, mivel ahhoz megfelelően optimalizált szoftverek illetve képernyő panelek kellenek, amelyek  nem feltétlenül vannak meg. Amikor a Samsunghoz fűződő viszonyáról kérdezték kijelentette, hogy nem haragszik rájuk kevésbé, mint 1 évvel ezelőtt, és a köztük lévő ügy nem szól másról, mint az értékrendekről, és nem tartja helyesnek, hogy őket másolja a dél-koreai vállalat.

Természetesen nem maradhattak  el az iOS és az OSX jövőjét firtató kérdések, és nyugodtan mondhatjuk, hogy bizakodó válaszokat kaptunk. Cook ugyanis elmondta, hogy nagy változásokra lehet számítani az iOS jövőjében, mivel már az eszközök külső formatervéért és a mobil operációs rendszer külsejéért is ugyan az a személy – Jony Ive – felel, és az angol úriember bizony másképp állt hozzá a kérdéshez mint elődje. A mobil és asztali alkalmazások is változáson mehetnek át, mivel most már szintén egy kézben összpontosul a két, eddig különálló kategória.

Tim-Cook-D11

Akármit is tartogat a jövő, egyre inkább úgy tűnik, hogy igencsak izgalmas WWDC-nek nézünk elébe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd