Connect with us

technokrata

A világ legjobbjai közé került a HP budapesti szolgáltató központja

hp_circlelogo_3d

Dotkom

A világ legjobbjai közé került a HP budapesti szolgáltató központja

Újabb siker Magyarországról.

Stratégiai fontosságú, kiemelt szolgáltatási helyszínné tette a HP Magyarország budapesti szolgáltató központját a cég nemzetközi anyavállalata. A vállalat a döntéssel a hazai munkaerő szakértelmét és felkészültségét ismerte el. A budapesti részleg Dublinnal és Kuala Lumpurral együtt egy szűk, világszerte mindössze nyolc tagot számláló körbe került be.

A HP a világ több, mint 70 országában van jelen, alkalmazottainak száma meghaladja a 300 ezret. A vállalat tavaly feltérképezte az összes országot, ahol jelen van, hogy megtalálja azt a 8 helyszínt, amelyek alkalmasak kiemelt szolgáltató központok (angolul Shared Service Center – SSC) létrehozására. Ebbe az elit körbe választották be Budapestet. Így a magyar főváros olyan technológiai központokkal vált egyenrangúvá, mint Dublin vagy Kuala Lumpur.

hp_circlelogo_3d

A stratégiai fontosságú egységgé előlépett budapesti HP szolgáltatási központ jelenleg 1500 szakembernek ad munkát, amely valamivel több, mint fele a 2300 fős magyarországi összlétszámnak. A hazai szolgáltató központ a világ 15 országában nyújt infrastruktúra-üzemeltetési és üzletifolyamat-támogatást a HP gyógyszer-, élelmiszer- és energiaiparban, a gyártásban, illetve a kommunikációs és pénzügyi szektorban tevékenykedő partnereinek. A budapesti központban dolgozó kollégák19 különböző nyelven végzik munkájukat.

A HP Magyarország menedzsmentje feladatának tekinti, hogy a hazai központ kapacitásait kihasználva tovább növelje a magyar helyszínről nyújtott szolgáltatások arányát, közép- illetve hosszú távon pedig képes legyen bővíteni a budapesti központot.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek