Connect with us

Novell Filr: A vállalati Dropbox

unnamed

Dotkom

Novell Filr: A vállalati Dropbox

A Novell legújabb terméke az első, vállalati felhasználásra is alkalmas mobil fájlhozzáférési megoldás.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy termékkínálatában elérhetővé vált a Novell Filr. A fájlhozzáférési megoldás lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről elérjék a vállalati fájlokat, míg az informatikai részleg számára teljes felügyeletet biztosít a megosztott fájlok felett. A Novell a Filr kialakítása során a hálózati fájl- és nyomtatási szolgáltatások fejlesztése terén szerzett kimagasló szakértelmére támaszkodott, és a felhőalapú fájlmegosztási megoldásoktól (például a Dropbox, Skydrive vagy Google Drive) eltérően kimondottan a vállalatok igényeit tartotta szem előtt.

A mobileszközök terjedésével nemcsak a mobileszközök menedzselésére van egyre nagyobb szükség, hanem a mobil tartalmak kezelésére is. A hatékony munkavégzés érdekében elengedhetetlen, hogy az alkalmazottak bárhonnan elérjék a fájlokat, és közösen dolgozzanak azokon.

NovellLogo

A Gartner egy közelmúltban készített jelentése is rámutat, hogy a fájlok szinkronizálása és megosztása kritikus fontosságú azon szervezetek számára, ahol jelentős a mobil munkaerő, és felmerül a BYOD trendhez való alkalmazkodási igény. „Számításaink szerint az informatikai szervezetek ilyen jellegű szolgáltatásai egyre keresettebbek lesznek, miközben a vállalatok a biztonságra és megfelelőségre is egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek” – nyilatkozta Monica Basso és Jeffrey Mann, a Gartner két elemzője.

A Novell Filr a Novell mobilitási termékkínálatának legújabb tagjaként a szervezetek meglévő, helyi infrastruktúráját használja, és úgy teszi mobillá a felhasználók által már létrehozott tartalmakat, hogy azok valójában az eredeti helyükön maradnak. Így elkerülhetők azok a biztonsági és megfelelőségi kockázatok, amelyek gyakran felmerülnek, ha a szervezetek külső fél által felügyelt felhőben tárolják adataikat.

unnamed

A Novell Filr az első, vállalati felhasználásra is alkalmas mobil fájlhozzáférési megoldás, amely a meglévő fájlokkal és fájlkiszolgálókkal is használható, ezáltal érvényben maradhatnak a már korábban is alkalmazott biztonsági követelmények . A megoldás üzembe helyezése minimális időt igényel, ráadásul heterogén környezetekben, Novell Open Enterprise Server és Windows Server platformokon is működik, továbbá eDirectory és a Microsoft Active Directory környezetekbe is integrálható.

Az eszköz biztosítja a vállalaton belüli és kívüli fájlmegosztás részletes felügyeletét webes portálon keresztül, így nem kerülhetnek veszélybe a kulcsfontosságú vállalati adatok. A Windows, Mac, iOS és Android rendszerekre tervezett ügyfélprogramokkal pedig a felhasználók bárhol, bármikor elvégezhetik feladataikat, és akár offline üzemmódban is hozzáférhetnek tartalmaikhoz.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő