Connect with us

technokrata

Novell Filr: A vállalati Dropbox

unnamed

Dotkom

Novell Filr: A vállalati Dropbox

A Novell legújabb terméke az első, vállalati felhasználásra is alkalmas mobil fájlhozzáférési megoldás.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy termékkínálatában elérhetővé vált a Novell Filr. A fájlhozzáférési megoldás lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről elérjék a vállalati fájlokat, míg az informatikai részleg számára teljes felügyeletet biztosít a megosztott fájlok felett. A Novell a Filr kialakítása során a hálózati fájl- és nyomtatási szolgáltatások fejlesztése terén szerzett kimagasló szakértelmére támaszkodott, és a felhőalapú fájlmegosztási megoldásoktól (például a Dropbox, Skydrive vagy Google Drive) eltérően kimondottan a vállalatok igényeit tartotta szem előtt.

A mobileszközök terjedésével nemcsak a mobileszközök menedzselésére van egyre nagyobb szükség, hanem a mobil tartalmak kezelésére is. A hatékony munkavégzés érdekében elengedhetetlen, hogy az alkalmazottak bárhonnan elérjék a fájlokat, és közösen dolgozzanak azokon.

NovellLogo

A Gartner egy közelmúltban készített jelentése is rámutat, hogy a fájlok szinkronizálása és megosztása kritikus fontosságú azon szervezetek számára, ahol jelentős a mobil munkaerő, és felmerül a BYOD trendhez való alkalmazkodási igény. „Számításaink szerint az informatikai szervezetek ilyen jellegű szolgáltatásai egyre keresettebbek lesznek, miközben a vállalatok a biztonságra és megfelelőségre is egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek” – nyilatkozta Monica Basso és Jeffrey Mann, a Gartner két elemzője.

A Novell Filr a Novell mobilitási termékkínálatának legújabb tagjaként a szervezetek meglévő, helyi infrastruktúráját használja, és úgy teszi mobillá a felhasználók által már létrehozott tartalmakat, hogy azok valójában az eredeti helyükön maradnak. Így elkerülhetők azok a biztonsági és megfelelőségi kockázatok, amelyek gyakran felmerülnek, ha a szervezetek külső fél által felügyelt felhőben tárolják adataikat.

unnamed

A Novell Filr az első, vállalati felhasználásra is alkalmas mobil fájlhozzáférési megoldás, amely a meglévő fájlokkal és fájlkiszolgálókkal is használható, ezáltal érvényben maradhatnak a már korábban is alkalmazott biztonsági követelmények . A megoldás üzembe helyezése minimális időt igényel, ráadásul heterogén környezetekben, Novell Open Enterprise Server és Windows Server platformokon is működik, továbbá eDirectory és a Microsoft Active Directory környezetekbe is integrálható.

Az eszköz biztosítja a vállalaton belüli és kívüli fájlmegosztás részletes felügyeletét webes portálon keresztül, így nem kerülhetnek veszélybe a kulcsfontosságú vállalati adatok. A Windows, Mac, iOS és Android rendszerekre tervezett ügyfélprogramokkal pedig a felhasználók bárhol, bármikor elvégezhetik feladataikat, és akár offline üzemmódban is hozzáférhetnek tartalmaikhoz.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd