Connect with us

TiJöttök! : Ismerkedj meg új, innovatív szakmákkal!

logotijottok

Dotkom

TiJöttök! : Ismerkedj meg új, innovatív szakmákkal!

TiJöttök! Műszaki- és természettudományos életpályát népszerűsítő program.

Európai Uniós támogatással indul útjára a „TiJöttök!” elnevezésű program, mely a műszaki- és tudományos életpályákat kívánja bemutatni és vonzóvá tenni Magyarország fiataljai számára. A május 7-én induló program fővédnöke Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 49,4 millió forintos támogatásnak köszönhetően a fiatalok megismerkedhetnek a tudományos kutatói, a vállalati mérnöki, illetve az innovatív vállalkozói életpályák nyújtotta lehetőségekkel. 

A „TiJöttök!” program elsődleges célja, hogy a tehetséges fiatalok elérésével és bevonásával növelje Magyarország gazdasági és szellemi versenyképességét. A program kidolgozásakor a projektgazda INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak elképzelése az volt, hogy a mai kor és a fiatalok igényeinek megfelelő érdekes és figyelemfelkeltő módon betekintést adjanak a fiataloknak a tudomány rejtett kincseibe. Az ötletgazdák a kormányzati törekvésekhez illeszkedő módon, sikertörténeteken keresztül kívánják megszólítani és a műszaki- és természettudományos pályák felé orientálni a pályakezdő fiatalokat.

tijottok-muszaki-es-termeszettudomanyos-eletpalyat-nepszerusito-program-37927

A program a magyar felsőoktatás tudományos és innovációs eredményeinek, illetve a tehetséges fiatalok bemutatásán keresztül kívánja bemutatni, hogy műszaki- és természettudományos végzettséggel a fiatalok milyen sokszínű és változatos életpályák közül is választhatnak, hiszen lehetnek tudományos kutatók, vállalati kutatók és mérnökök, vagy innovatív vállalkozók. A projekt teljes költségvetése 49.359.100- Ft, amelyet teljes egészében az Európai Unió és a Magyar Állam finanszíroz.

A célok elérése érdekében a program 2 fő pillérre támaszkodik. Egy internetes kommunikációs portál (www.tijottok.hu) kialakítására, illetve egy 12 helyszínből álló felsőoktatási roadshow megszervezésére és lebonyolítására. A program keretében külön kampányt szentelünk valamennyi magyarországi konvergencia régiónak, így egy-egy hónapig, az ott lévő felsőoktatási és kutató intézetek tudományos munkája lesz a kommunikációnk középpontjában.

08-2055  / MECHANICAL ENGINEERING STUDENT   LASANDRO / 7-24-08  KWZ

A kampány és roadshow 2013. szeptemberében indul, és várhatóan 2014. februárjáig tart az alábbi 12 város felsőoktatási intézményét érintve: Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Sopron, Kecskemét, Szeged, Veszprém, Pécs, Kaposvár, Gyöngyös, Eger és Miskolc.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő