Connect with us

technokrata

TiJöttök! : Ismerkedj meg új, innovatív szakmákkal!

logotijottok

Dotkom

TiJöttök! : Ismerkedj meg új, innovatív szakmákkal!

TiJöttök! Műszaki- és természettudományos életpályát népszerűsítő program.

Európai Uniós támogatással indul útjára a „TiJöttök!” elnevezésű program, mely a műszaki- és tudományos életpályákat kívánja bemutatni és vonzóvá tenni Magyarország fiataljai számára. A május 7-én induló program fővédnöke Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 49,4 millió forintos támogatásnak köszönhetően a fiatalok megismerkedhetnek a tudományos kutatói, a vállalati mérnöki, illetve az innovatív vállalkozói életpályák nyújtotta lehetőségekkel. 

A „TiJöttök!” program elsődleges célja, hogy a tehetséges fiatalok elérésével és bevonásával növelje Magyarország gazdasági és szellemi versenyképességét. A program kidolgozásakor a projektgazda INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak elképzelése az volt, hogy a mai kor és a fiatalok igényeinek megfelelő érdekes és figyelemfelkeltő módon betekintést adjanak a fiataloknak a tudomány rejtett kincseibe. Az ötletgazdák a kormányzati törekvésekhez illeszkedő módon, sikertörténeteken keresztül kívánják megszólítani és a műszaki- és természettudományos pályák felé orientálni a pályakezdő fiatalokat.

tijottok-muszaki-es-termeszettudomanyos-eletpalyat-nepszerusito-program-37927

A program a magyar felsőoktatás tudományos és innovációs eredményeinek, illetve a tehetséges fiatalok bemutatásán keresztül kívánja bemutatni, hogy műszaki- és természettudományos végzettséggel a fiatalok milyen sokszínű és változatos életpályák közül is választhatnak, hiszen lehetnek tudományos kutatók, vállalati kutatók és mérnökök, vagy innovatív vállalkozók. A projekt teljes költségvetése 49.359.100- Ft, amelyet teljes egészében az Európai Unió és a Magyar Állam finanszíroz.

A célok elérése érdekében a program 2 fő pillérre támaszkodik. Egy internetes kommunikációs portál (www.tijottok.hu) kialakítására, illetve egy 12 helyszínből álló felsőoktatási roadshow megszervezésére és lebonyolítására. A program keretében külön kampányt szentelünk valamennyi magyarországi konvergencia régiónak, így egy-egy hónapig, az ott lévő felsőoktatási és kutató intézetek tudományos munkája lesz a kommunikációnk középpontjában.

08-2055  / MECHANICAL ENGINEERING STUDENT   LASANDRO / 7-24-08  KWZ

A kampány és roadshow 2013. szeptemberében indul, és várhatóan 2014. februárjáig tart az alábbi 12 város felsőoktatási intézményét érintve: Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Sopron, Kecskemét, Szeged, Veszprém, Pécs, Kaposvár, Gyöngyös, Eger és Miskolc.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom