Connect with us

technokrata

TiJöttök! : Ismerkedj meg új, innovatív szakmákkal!

logotijottok

Dotkom

TiJöttök! : Ismerkedj meg új, innovatív szakmákkal!

TiJöttök! Műszaki- és természettudományos életpályát népszerűsítő program.

Európai Uniós támogatással indul útjára a „TiJöttök!” elnevezésű program, mely a műszaki- és tudományos életpályákat kívánja bemutatni és vonzóvá tenni Magyarország fiataljai számára. A május 7-én induló program fővédnöke Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 49,4 millió forintos támogatásnak köszönhetően a fiatalok megismerkedhetnek a tudományos kutatói, a vállalati mérnöki, illetve az innovatív vállalkozói életpályák nyújtotta lehetőségekkel. 

A „TiJöttök!” program elsődleges célja, hogy a tehetséges fiatalok elérésével és bevonásával növelje Magyarország gazdasági és szellemi versenyképességét. A program kidolgozásakor a projektgazda INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak elképzelése az volt, hogy a mai kor és a fiatalok igényeinek megfelelő érdekes és figyelemfelkeltő módon betekintést adjanak a fiataloknak a tudomány rejtett kincseibe. Az ötletgazdák a kormányzati törekvésekhez illeszkedő módon, sikertörténeteken keresztül kívánják megszólítani és a műszaki- és természettudományos pályák felé orientálni a pályakezdő fiatalokat.

tijottok-muszaki-es-termeszettudomanyos-eletpalyat-nepszerusito-program-37927

A program a magyar felsőoktatás tudományos és innovációs eredményeinek, illetve a tehetséges fiatalok bemutatásán keresztül kívánja bemutatni, hogy műszaki- és természettudományos végzettséggel a fiatalok milyen sokszínű és változatos életpályák közül is választhatnak, hiszen lehetnek tudományos kutatók, vállalati kutatók és mérnökök, vagy innovatív vállalkozók. A projekt teljes költségvetése 49.359.100- Ft, amelyet teljes egészében az Európai Unió és a Magyar Állam finanszíroz.

A célok elérése érdekében a program 2 fő pillérre támaszkodik. Egy internetes kommunikációs portál (www.tijottok.hu) kialakítására, illetve egy 12 helyszínből álló felsőoktatási roadshow megszervezésére és lebonyolítására. A program keretében külön kampányt szentelünk valamennyi magyarországi konvergencia régiónak, így egy-egy hónapig, az ott lévő felsőoktatási és kutató intézetek tudományos munkája lesz a kommunikációnk középpontjában.

08-2055  / MECHANICAL ENGINEERING STUDENT   LASANDRO / 7-24-08  KWZ

A kampány és roadshow 2013. szeptemberében indul, és várhatóan 2014. februárjáig tart az alábbi 12 város felsőoktatási intézményét érintve: Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Sopron, Kecskemét, Szeged, Veszprém, Pécs, Kaposvár, Gyöngyös, Eger és Miskolc.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd