Connect with us

technokrata

Növekvő produktivitás az egészségügyben

mHealth

Dotkom

Növekvő produktivitás az egészségügyben

Az információ megosztás elengedhetetlen az európai egészségügyi célok teljesítéséhez.

A Ricoh Europe által publikált tanulmány szerint az egészségügyi szakemberek 81%-a mondja azt, hogy szervezetük olyan új technológiákba ruház be, amik növelik a produktivitást és lehetővé teszik a távoli munkavégzést. Ugyanakkor csak kétötödük (41%) mondta azt, hogy sikeresen vették a belső információ megosztás akadályait, és kétharmaduk (62%) gondolja úgy, hogy az információ megosztás ugyanolyan, vagy rosszabb, mint 2009-ben volt. Ezek a számok rávilágítanak azokra az információ megosztási kihívásokra, amikkel az egészségügyi szektor szembesül, miközben igyekszik elérni az Európai Bizottság által kitűzött hatékonyságnövelési célokat.

Ezek az eredmények a „A New Perspective: Ricoh Document Governance Index 2012”, független tanulmányból származnak, amelyet a Coleman Parkes Research készített a Ricoh Europe megbízásából. A felmérés friss rálátást biztosít az oktatási, jogi, energetikai, egészségügyi, állami, kereskedelmi, gyártó és pénzügyi szektorokban kezelendő üzletileg kritikus dokumentumfolyamatok menedzselésébe. Az egészségügyben ezek a folyamatok minden területet lefednek a pénzügytől a HR-en keresztül a betegek adataiig és a gyógyszerfelírásokig.

 

Laptop and doctor with stethoscopeAz Európai Bizottság „Social Investment Package for Growth and Cohesion” programja, ami 2013. február 20.-án indult, világosan megköveteli az egészségügyi rendszerek teljesítménynövelését elősegítő jogos innováción és fejlesztői eszközökön keresztül elérendő költséghatékonyságot, ami számos egészségügyi intézmény számára komoly kihívást jelent. A válaszadók 95%-a szerint a kezelendő információk növekvő mennyiségét kezelni kell, hisz hatással van a munkamódszereikre. Továbbá, az egészségügyi szakemberek több mint fele (51%) szerint a bevezetett együttműködést elősegítő eszközök az üzletileg kritikus dokumentumok kezelését tovább nehezítették.

A technológiai beruházásokkal támogatott hatékony információ megosztó folyamatok akkor tudnak jelentős hatékonyságnövelést elérni, ha azokat integráljuk a már meglévő rendszerekhez. Carsten Bruhn, a Ricoh Europe ügyvezető igazgatóhelyettese szerint, “Most, hogy az Európai Bizottság az egészségügyi rendszerek költséghatékonyságának elérését tűzte ki célul, elengedhetetlen, hogy a szektor vezetői a technológiai beruházásokat és az információ megosztó eszközök beszerzését tervezett és integrált megközelítéssel végezzék.”

health-informatics-specialist

A folyamat innováció szükségességét még jobban kiemeli az a tény, hogy a felmérésben résztvevők 78%-a szerint szervezetük azelőtt ruház be új technológiákba, hogy megismernék a már meglévő eszközök teljes funkcionalitását. Továbbá, a beszerzéseket követően az operatív szinten működő egészségügyi alkalmazottak 32%-a nem kap teljes körű oktatást az új technológia bevezetésekkor. Végül, az új technológiák, mint pl. a táblagépek, a válaszadók 38%-a szerint csak még komplikáltabbá tették az üzletileg kritikus információk kezelését.

Az optimalizált technológia előnyei igen széles skálán mozoghatnak. Erre lehet példa a Katholische Hospitalvereinigung Weser-Egge (KHWE) német kórházcsoport, akik a Ricoh segítségével bevezettek egy elektronikus egészségügyi nyilvántartási rendszert. A rendszer bevezetése óta csökkent a papíralapú dokumentumok száma, javult a hozzáférés az információkhoz, nőtt a biztonság, s ennek eredményeképp a betegellátás színvonala is megnövekedett.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd