Connect with us

technokrata

Maga mögött hagyta a televíziót a Youtube

youtube

Dotkom

Maga mögött hagyta a televíziót a Youtube

A Google alelnöke szerint a Youtube már túllépett a televíziókon.

Sok vitát, konfliktust szült már a Youtube helyzete, ám a tényeket nehéz letagadni. A videómegosztó oldal 2005-ös indulása óta gyakorlatilag letartolta a piacot, ezzel alaposan borsot törve a televíziós társaságok orra alá. Nemrégiben egy, a Google hirdetői számára tartott rendezvényen Eric Schmidt a vállalat alelnöke állást foglalt az ügyben. Szerinte azok után, hogy az oldal elérte a havi 1 milliárd egyedi látogatót, egyértelmű, hogy a szolgáltatás maga mögött hagyta a szokványos televíziót. Az alelnök elmondta, hogy a Youtube várhatóan tovább növeli a látogatói számát, hiszen hamarosan harmadik világbéli országokban is elérhető lesz.

eric-schmidt

Schmidt szerint a videómegosztó portál nem tekinthető a televízió utódjának mivel egy teljesen új felfogást igényel a felhasználóktól. Mivel eddig elég volt leülni a készülékek elé, és egy kész, már összeállított anyagot láthattunk, addig most nekünk kell megtalálni a szájízünkre valót. A videómegosztó portál a jövőben tovább színesedik, hiszen hamarosan élő koncerteket, műsorokat is megnézhetünk rajta.

youtube

Érdekesség, hogy a Google többször is megpróbált betörni a televíziók piacára a Google TV-vel, ám a szolgáltatás nem hozott átütő sikert, a termék népszerűsége messze elmarad a várttól. Valószínű, hogy ezen szolgáltatás sikertelensége miatt is átgondolták a kérdést a keresőóriásnál, és arra jutottak, hogy érdemesebb a már amúgy is hatalmas népszerűségnek örvendő Youtube-ot reklámozni a kvázi ismeretlen Google TV helyett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd