Connect with us

Címvédés a Challenge24 versenyen

Challenge24_3

Dotkom

Címvédés a Challenge24 versenyen

Idén is az orosz Havka-papstvo csapata nyerte a nemzetközi programozóversenyt.

A Havka-papstvo csapat nyerte az idei Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt. Az orosz versenyzők, név szerint Egor Kulikov, Petr Mitrichev és Pavel Mavrin, Dudits Ádámtól, az SAP Hungary ügyvezető igazgatójától vehették át a díjakat. Az 13. alkalommal megrendezett CH24-en többek között virtuális térben kellett kerékpárt irányítani, valódi lézervágót vezérelni, vagy monitorral számítógépes egeret irányítani. A csapatoknak a felsoroltakon kívül további feladatokkal is meg kellett birkózniuk a rendelkezésre álló 24 óra alatt. A legjobb magyar különítmény a 30 csapatból álló mezőny 18. helyen végzett.

Challenge24_2

Az Óbudai Egyetem, Tavaszmező utcai új épületében, négy magyar csapat mérte össze tudását a világ legjobbjaival, amelyet a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete idén tizenharmadik alkalommal rendezett meg. A verseny feladatai különböző megmérettetések elé állították a programozókat. Először virtuális térben kellett kerékpárt irányítani és postai csomagokat eljuttatni a címzettnek, később zombikat vezettek egymás ellen a csapatok az egyesület tagjai által épített lézervágó berendezéssel.

Challenge24

A Challenge24 mögé idén is nagy hazai és nemzetközi támogatói közösség sorakozott fel, akik azt is fontosnak tartották, hogy akár saját munkatársaik is megmérettessenek a versenyen. Az SAP Hungary főtámogatása mellett gyémántfokozatú támogatóként csatlakozott a magyar Fornax, akihez a verseny 2000-es alapítása is fűződik, de olyan neves nemzetközi cégek is támogatták az eseményt, mint a gyémánt fokozatú szponzor Google, Skype és a Yahoo!, illetve az arany fokozatú támogató Facebook. A nemzetközi vállalatok mellett több nagy hazai cég, mint ezüst fokozatú szponzor támogatta az eseményt. Ilyen volt például a Challenge24-et már 2008 óta a támogató NNG, a Prezi vagy a LogMeIn. A verseny döntőjére ellátogatott az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) egyik alelnöke, Varró Dániel is.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom