Connect with us

Címvédés a Challenge24 versenyen

Challenge24_3

Dotkom

Címvédés a Challenge24 versenyen

Idén is az orosz Havka-papstvo csapata nyerte a nemzetközi programozóversenyt.

A Havka-papstvo csapat nyerte az idei Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt. Az orosz versenyzők, név szerint Egor Kulikov, Petr Mitrichev és Pavel Mavrin, Dudits Ádámtól, az SAP Hungary ügyvezető igazgatójától vehették át a díjakat. Az 13. alkalommal megrendezett CH24-en többek között virtuális térben kellett kerékpárt irányítani, valódi lézervágót vezérelni, vagy monitorral számítógépes egeret irányítani. A csapatoknak a felsoroltakon kívül további feladatokkal is meg kellett birkózniuk a rendelkezésre álló 24 óra alatt. A legjobb magyar különítmény a 30 csapatból álló mezőny 18. helyen végzett.

Challenge24_2

Az Óbudai Egyetem, Tavaszmező utcai új épületében, négy magyar csapat mérte össze tudását a világ legjobbjaival, amelyet a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete idén tizenharmadik alkalommal rendezett meg. A verseny feladatai különböző megmérettetések elé állították a programozókat. Először virtuális térben kellett kerékpárt irányítani és postai csomagokat eljuttatni a címzettnek, később zombikat vezettek egymás ellen a csapatok az egyesület tagjai által épített lézervágó berendezéssel.

Challenge24

A Challenge24 mögé idén is nagy hazai és nemzetközi támogatói közösség sorakozott fel, akik azt is fontosnak tartották, hogy akár saját munkatársaik is megmérettessenek a versenyen. Az SAP Hungary főtámogatása mellett gyémántfokozatú támogatóként csatlakozott a magyar Fornax, akihez a verseny 2000-es alapítása is fűződik, de olyan neves nemzetközi cégek is támogatták az eseményt, mint a gyémánt fokozatú szponzor Google, Skype és a Yahoo!, illetve az arany fokozatú támogató Facebook. A nemzetközi vállalatok mellett több nagy hazai cég, mint ezüst fokozatú szponzor támogatta az eseményt. Ilyen volt például a Challenge24-et már 2008 óta a támogató NNG, a Prezi vagy a LogMeIn. A verseny döntőjére ellátogatott az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) egyik alelnöke, Varró Dániel is.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő