Connect with us

technokrata

Címvédés a Challenge24 versenyen

Challenge24_3

Dotkom

Címvédés a Challenge24 versenyen

Idén is az orosz Havka-papstvo csapata nyerte a nemzetközi programozóversenyt.

A Havka-papstvo csapat nyerte az idei Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt. Az orosz versenyzők, név szerint Egor Kulikov, Petr Mitrichev és Pavel Mavrin, Dudits Ádámtól, az SAP Hungary ügyvezető igazgatójától vehették át a díjakat. Az 13. alkalommal megrendezett CH24-en többek között virtuális térben kellett kerékpárt irányítani, valódi lézervágót vezérelni, vagy monitorral számítógépes egeret irányítani. A csapatoknak a felsoroltakon kívül további feladatokkal is meg kellett birkózniuk a rendelkezésre álló 24 óra alatt. A legjobb magyar különítmény a 30 csapatból álló mezőny 18. helyen végzett.

Challenge24_2

Az Óbudai Egyetem, Tavaszmező utcai új épületében, négy magyar csapat mérte össze tudását a világ legjobbjaival, amelyet a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete idén tizenharmadik alkalommal rendezett meg. A verseny feladatai különböző megmérettetések elé állították a programozókat. Először virtuális térben kellett kerékpárt irányítani és postai csomagokat eljuttatni a címzettnek, később zombikat vezettek egymás ellen a csapatok az egyesület tagjai által épített lézervágó berendezéssel.

Challenge24

A Challenge24 mögé idén is nagy hazai és nemzetközi támogatói közösség sorakozott fel, akik azt is fontosnak tartották, hogy akár saját munkatársaik is megmérettessenek a versenyen. Az SAP Hungary főtámogatása mellett gyémántfokozatú támogatóként csatlakozott a magyar Fornax, akihez a verseny 2000-es alapítása is fűződik, de olyan neves nemzetközi cégek is támogatták az eseményt, mint a gyémánt fokozatú szponzor Google, Skype és a Yahoo!, illetve az arany fokozatú támogató Facebook. A nemzetközi vállalatok mellett több nagy hazai cég, mint ezüst fokozatú szponzor támogatta az eseményt. Ilyen volt például a Challenge24-et már 2008 óta a támogató NNG, a Prezi vagy a LogMeIn. A verseny döntőjére ellátogatott az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) egyik alelnöke, Varró Dániel is.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd