Connect with us

technokrata

Kiemelt szerepben a sokszínűség: lányok az Ericssonban

Dotkom

Kiemelt szerepben a sokszínűség: lányok az Ericssonban

30 gimnazista lánynak mutatta be az Ericsson, hogy milyen is náluk dolgozni.

A nők számára hazánkban ma még kevéssé megszokott  területeken, így a mérnöki pályán való karrierépítésre bíztatja a Nők a Tudományban Egyesület által szervezett Lányok Napja rendezvénysorozat az arra indíttatást érző fiatal lányokat. Az Ericsson, Magyarország legnagyobb (1200 mérnököt foglakoztató) K+F Közponjában közel 30  pályaválasztás előtt álló gimnazista lányt fogadott és bemutatta nekik, hogy az IKT szektorban is sok kreatív munkaerőre van szükség, ahol a nők is nagyszerű karriert építhetnek. Az április 25-én megrendezett program jól illik az Ericsson sokszínűségi  programjába, amelynek egyik fő prioritása a nők arányának javítása a vállalati hierarchia minden szintjén.

GirlOnPC

Az Ericsson sokszínűségi (diverzitás) programjának két legfőbb eleme közül az első a felső vezetői réteg összetételének alakítása különböző hátterű, nemzetiségű kollégákkal, amely leképezi a vállalat 180 országban jelen levő világát. A  sokszínűség másik fókusza a női munkatársak arányának javítása a vállalati hierarchia minden szintjén. Az IKT szektor Európában, így hazánkban is férfiak által dominált, így komoly kihívás a nők reprezentáltságának növelése.

EricssonLogo

Az Ericsson arra törekszik, hogy ki is használja a sokszínűségben rejlő előnyöket. A munkaerő változatossága növeli a csapat teljesítményt és pozitívan befolyásolja a vásárlói elégedettséget is, ugyanis az értékek különbözősége révén a munkahely is hozzájárul az üzlet sikeréhez, optimalizálva a munkaerő szerteágazó képességeit.

A vállalat 110 000 munkatársának jelenleg majdnem negyede nőkből áll, amely különösen jelentős, ha ezt összevetjük az iparágban lévő, jóval 20% alatti eredménnyel.  Az Ericssonban a menedzseri pozíciók 20%-át is nők töltik be, és a felsővezetők 12%-a is hölgy. A tervek szerint 2020-ra az Ericssonnál a női dolgozók aránya az összlétszámban eléri a 30%-ot.

girl-studying-college-computer-tuition

A mérnök-informatikai iparág Magyarországon még határozottabban „macho”, férfiközpontú. Bár a felvi.hu adatai szerint a műszaki képzések országosan igen népszerűek – 2011-ben közel3500-an jelentkeztek  a mérnök informatika alapszakra – az ilyen jellegű szakok továbbra is erősen maszkulinok, az említett alapszakon például a jelentkezők csupán 6% volt nő, miközben a felsőoktatásban jelentős többségben van a gyengébbik nem. Az Ericsson Magyarország K+F Központja dolgozóinak mintegy 10% hölgy. A menedzseri pozíciókban dolgozók aránya ennél is nagyobb: 13% a középvezetők esetében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök