Connect with us

technokrata

Csökkenő profitról számolt be az Apple

gsmarena_001-9

Dotkom

Csökkenő profitról számolt be az Apple

Közzétette az első negyedévre vonatkozó jelentését a kaliforniai óriás.

A piac már lélegzetvisszafojtva várta az Apple első negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, ami ma hajnalban vált publikussá. A vállalat eredményei  továbbra is igen jónak mondhatóak, hiszen az első negyedév során 43,6 milliárd dolláros bevételt értek el, ami felülmúlja a korábbi 41-42 milliárdos várakozásokat.

Csökkent viszont a nyereség, hiszen míg egy évvel ezelőtt 3 hónap után 11,6 milliárd dollár ütötte az Apple markát, addig most be kell érniük a szerénynek szintén nem nevezhet 9,5 milliárddal.

gsmarena_001-9

Jól fogytak az iPhone-ok a negyedév során 37,4 millió példányt értékesítettek, ez előző év azonos időszakához képest 2,3 millió darabbal több. Bár már ez is igen jó eredmény, messze elmarad az iPad-éhez hasonló növekedéstől, hiszen míg a 2012-es év első három hónapjában 11,8 millió darab táblagép talált gazdára addig idén már 19,5 millió.

Üröm az örömben, hogy a míg az iPad és az iPhone szárnyal, addig a Mac és iPod eladások folyamatosan csökkenő tendenciát mutatnak. Tény, hogy míg előbbi néhány százalékos csökkenéssel még így is közelíti az egy évvel ezelőtti 4 milliós eredményt, addig a zenelejátszókból drámaian -7.6 millió helyett 5.6 millió- kevesebb fogyott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle