Connect with us

technokrata

Együttműködik a magyar kormány és a Huawei

huawei-hq

Dotkom

Együttműködik a magyar kormány és a Huawei

Az együttműködés kiterjed majd többek között a kiberbiztonság, a gyártásfejlesztés, a beszállítások és a versenyképesség területére

Magyarország Kormánya és a Huawei Technologies, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szállítója a mai napon stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Pekingben. A megállapodást Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Philip Jiang, a Huawei Technologies elnökhelyettese írták alá ünnepélyes keretek között. Ez az első stratégiai megállapodás, amelyet a kormány külföldön kötött.

A megállapodás értelmében a Huawei az elkövetkező években törekedni fog arra, hogy bővítse magyarországi gyártó tevékenységét, és egyre több hazai beszállítót kapcsoljon be ellátási folyamataiba. Magyarország versenyképességének növelése érdekében a Huawei célként tűzte ki továbbá, hogy minél több első körös beszállítóját hozza Magyarországra, a kormány pedig kifejezte támogatási szándékát a vállalat európai uniós gazdasági céljainak megvalósításához. A stratégiai együttműködés részeként a Huawei támogatja Magyarország Kormányát a hálózatbiztonság fokozására irányuló munkájában, és kész tevékenyen is részt venni az ország kibertérbeli és távközlési, kommunikációs biztonságának erősítésében.

huawei-hq

Az ünnepélyes aláíráson Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország új külgazdasági stratégiát folytat, amelyet keleti nyitásnak nevezett el. Ennek egyik legfontosabb pillére a Kínához fűződő gazdasági kapcsolataink szorosabbra fűzése, amelyben a legjelentősebb szerepet a Magyarországon befektető és munkahelyet teremtő kínai vállalatok játsszák. A Huawei nemcsak befektetéseinek nagysága miatt stratégiai partnere Magyarországnak és nem is kizárólag azért, mert több mint ezer embernek ad munkát, hanem mert a magyar nemzetgazdaság egyik kiemelt ágazatában, az elektronikai iparban járulnak hozzá Magyarország exportteljesítményének növeléséhez.

A magyar kormány keleti nyitás stratégiájának egyik sikerpontja, hogy hazánk a Huawei második legnagyobb ellátási bázisává vált, és a kínai nagyvállalat külföldi befektetéseinek egyik kulcsterületeként tekint ránk – hangsúlyozta a kormánybiztos Pekingben.

thoughtful-pen-writing-24581037-2560-1702

A megállapodás egyértelműen mutatja, hogy a kormány nagyra értékeli magyarországi tevékenységünket, hiszen számít tapasztalatunkra, véleményünkre és közreműködésünkre. Lehetőségeinknek megfelelően mindent megteszünk annak érdekében, hogy hozzájáruljunk a kitűzött célok megvalósításához és az ország versenyképességének növeléséhez – mondta Philip Jiang, a Huawei Technologies elnökhelyettese az aláírást követően.

Az oktatás iránt is elkötelezett Huawei Technologies 2005-től működik Magyarországon, és 2011 óta 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot működtet az egyetemi hallgatók támogatása érdekében. A vállalat Pécsett és Komáromban egész Európát ellátó összeszerelő központot, Üllőn pedig szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltet, amelyek export-import volumene 1-1,5 milliárd dolláros. A társaság magyarországi ellátó- és logisztikai központja bevételeit idén várhatóan 30 százalékkal növeli.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek