Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági kockázat miatt eljárás indul a ZTE és a Huawei ellen

Dotkom

Biztonsági kockázat miatt eljárás indul a ZTE és a Huawei ellen

Az Európai Bizottság eljárást indít a két kínai vállalat ellen.

Egy évtizeddel ezelőtt még kevesen ismerték a két kínai mamutvállalat a ZTE és a Huawei nevét. Mára gyakorlatilag a mobil kommunikációs ipar minden szegletében ott vannak, sokszor olyan emberek is használják a termékeiket, akik maguk nem is tudják, hogy mit vettek, hiszen egy szolgáltató logójával ellátott készülékbe helyezték a pénzüket.

Ez, a megerősödött jelenlét aggasztja az Európai Bizottság tagjait, így eljárást készítenek elő a két távközlési vállalat ellen. Fontos hozzátenni, hogy általában az EB nem magától áll neki egy-egy eljárás előkészítésének, hanem azt azután teszi, hogy hozzá panaszokat nyújtottak be, de a jelen eset kivételt képez. Most az Karel De Gucht az EB kereskedelmi biztosa döntött úgy, hogy elindít egy eljárást, mivel az európai vállalatok megtagadták a segítséget. Az ok nem más, minthogy a cégek félnek a kínaiak haragjától, vagyis hogy kizárják őket a dinamikusan növő piacukról, így inkább elviselik az EU területén lévő veszteségeket a kínai föld busás nyeresége mellett.

china-europe-web-370x229

A Reuters információi szerint az üggyel kapcsolatos első hivatalos nyilatkozatot már ezen a héten, a kereskedelmi miniszterek dublini gyűlésén bejelenti Gucht.

Az úgy nem idén kezdődött, egy 2012-es vizsgálat során már aggályokat fogalmaztak meg a jelentés készítői. Állításuk szerint a kínai vállalatok komoly biztonsági kockázatot rejtenek magukban, és nagyban veszélyeztetik az európai vállalatokat.

huawei

Meglepő, de uniós szinten sem egységes a két vállalat megítélése, van ahol teljesen eltiltották őket minden állami megrendeléstől – ilyen például Németország – de van, ahol sikeres együttműködések jöttek létre – például Angliában -.

A Huawei már többször igyekezett cáfolni bármilyen, a kínai állam segítségével kapcsolatos feltételezést, állításuk szerint a helyi olcsó munkaerő és a komoly fejlesztések azok, amiknek hála versenyképesebbek tudnak lenni európai társaiknál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés