Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leépíti plazma üzletágát a Panasonic

Dotkom

Leépíti plazma üzletágát a Panasonic

Ennyi volt: A japán gyártó bejelentette, a jövőben nem fejleszt új plazma panelt a televízióiba, a helyüket az OLED megjelenítők veszik át.

A 90-es évek közepén a Philips jelentette meg az első plazma televízióját, mely azonnal rivaldafénybe állította az akkor még nagyon gyermekcipőben járó technológiát.

Panasonic_ZT60_plazma_TV

 

Később aztán a japán gyártók is beszálltak és sorra ontották magukból a jobbnál-jobb készülékeket. Az évek során sikerült kiküszöbölni a beégést, a kazánként is működő televíziók hőkezelésén sokat javítottak, és persze egyre több, manapság oly divatos szolgáltatással is felszerelték őket. A várt siker sajnos elmaradt, olyannyira, hogy egyre több gyártó szállt ki a korábban biztos anyagi sikerrel kecsegtető üzletágból, és tért át az LCD megoldásra. A Panasonic egy köztes megoldás választott, mivel kínálatában megjelentek az LCD panellel szerelt készülékek, ám a kínálat fő arculatát még mindig a plazma kijelzővel rendelkező televíziók jelentették.

Panasonic_Amagasaki

Szokták mondani, hogy egyszer minden véget ér. Valahogy így volt ezzel a Panasonic is, hiszen  Kiyoshi Okamoto, a kijelző üzletág alelnöke nemrég egy New-Yorkban tartott rendezvényen bejelentette, hogy a plazma technológiát fejlesztő mérnökeit átirányították az OLED részlegre, és a a mostani ZT60-as televízióban található panel lesz a legfejlettebb amit mérnökeik készítettek.  Azért sietve leszögezte, hogy az értékesítés legalább 2014-ig folytatódik, de új technikai innováció már nem várható tőlük.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés