Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Sony tavaszi kínálata

Dotkom

Bemutatkozott a Sony tavaszi kínálata

A Sony sajtótájékoztatóján jártunk, melyen a vállalat bemutatta kínálatának legújabb tagjait.

Nem indult könnyen a reggelem. A 9:30-as Sony sajtótájékoztatóra ugyanis az én biológiai órám számára valószínűtlenül korán, már 7 órakor fel kellett kelnem. Mivel a Sony a kedvenc márkám, így aztán hozzám képest meglehetősen gyorsan összeszedtem magam, majd autóba pattantam, és elindultam a Városliget melletti Experidance Házba. A sajtótájékoztató helyét nem lehetett eltéveszteni, hatalmas Sony plakátok mutatták, hogy merre van az arra.

644330_560046957368609_1395575535_n

Kis várakozás után kezdetét is vette a rendezvény, amelynek nyitóbeszédét Rab Sándor, a Sony magyarországi fióktelepének kereskedelmi igazgatója tartotta. Nem sokkal késöbb bemutatták az idei év slágerfunkcióját az NFC-t, vagy ahogyan a Sony hívja “egyérintéses technológiát”. A gyártó a fényképezőgépein és a kameráin kivül minden termékcsoportban rendelkezik olyan eszközzel, ami támogatja ezt, a bemutatón többek között a hordozható hangszórókat és a vezeték nélküli fejhallgatókat mutogatták.

521595_560046917368613_726735997_n

A másik technológia, amiről a Sony idei éve szólni fog, az a Triluminus LED. A szebb színeket, élesebb képet garantáló megoldás bemutatására a gyártó képviselői egy illedelmesen letakart – hogy még véletlenül sem tudjuk meg, hogy melyik gyártó terméke – másik LED TV-t hoztak, ami – mily meglepő módon – alaposan alulmaradt a Sony termékétől. A bemutató során többször a nyitott ablakkal példálóztak, vagyis, hogy tekintsünk úgy a Triluminus LED-del felszerelt televíziókra, mint egy nyitott ablakra, amin kinézve elénk tárul a valóság, a versenytársakra pedig úgy mint ha egy bezárt, kissé fakó ablakon át tekintenénk a világra.

DSC05858

A meghívóban szerepelt egy meglepetés műsor, itt szintén az NFC kapta a főszerepet, a táncosok egymást “megérintve” adták át a mozgást egymásnak. A körülbelül 5 percig tartó műsor után, a közönség nem kis meglepetésére lenyomtak egy Harlem Shake-et, majd csapatokra osztódva megtekinthettük a Sony 2013-as tavaszi modellpalettáját.

DSC05861

A fényképezőgépek szintén képviseltették magukat, a jelenlegi kínálat apraja-nagyja jelen volt, bevallom itt kevésbé kapott el az “ez kell nekem” érzés, hiszen igazi újdonságot nem láthattam. Nem úgy a kameráknál, ahol tovább fejlesztették a projektoros megoldásokat, erre annyira büszke volt a Sony, hogy míg várakoztunk a nyitóbeszéd kezdetére, egy mesefilmet vetítettek a kamerával. Az idei év újdonsága, hogy a legfrissebb modellek már külső forrásból is képesek videót és képet megjeleníteni. A Sony egyik nagy büszkesége a különleges, remegésmentes képet biztosító képstabilizátor, az optika gyakorlatilag az őt ért mozgásokkal ellentétesen mozog, így küszöböli ki a bemozdulásokat.DSC05856

 

A sajtótájékoztató nagyágyúi egyértelműen a Bravia televíziók voltak, ha másért nem, már a méretük okán is. A legnagyobb érdeklődés a csúcsmodellt övezte, az X9000A ugyanis széditő, 4K felbontásban jeleníti meg számukra a tartalmat. Mivel a Sony számára minden lehetőség adott a nappalink leigázására, így a hatalmas felbontással szerelt TV mellé elkészítették a szintén lenyűgőző – hivatalos nevén Sense of Quartz – formavilággal rendelkező Blu-ray lejátszókat, illetve házimozi rendszereket. Nyugodtan mondhatom, hogy aki nem sajnál többmillió forintot kiadni a házimozi összeállítására, az a Sony megoldásaival jár a legjobban, a cég most igazán tudja, hogy mitől döglik a légy.

DSC05864

A talplalávalót a Sony SH200-as mini hifi szolgáltatta, amivel – bár csak néhány pillanatra – felcsaphatunk DJ-nek, hiszen lehetőségünk van a számok apróbb módosítására. A világító membránokkal működő eszköz igazán feltűnő jelenség, szerintem nem volt olyan ember, aki ne vetett volna rá egy pillantást.

DSC05853

Legnagyobb örömöre néhány pillanatra lehetőségem nyílt megtekinteni az Xperia Tablet Z-t. Reméltem, hogy a táblagép magán hordozza az általam nagyon szeretett Xperia Z jegyeit, és szerencsére nem kellett csalódnom, tényleg kiválóra sikerült. Már alig várom, hogy néhány napra megérkezzen hozzám tesztre.

73330_560046924035279_1426522555_n

Ennyi volt hát a Sony tavaszi kollekcióját bemutató sajtótájékoztató, örültem, hogy a Sony új irányt vett, minden eddiginél nagyobb erővel akarják letarolni a piacot, és ha a jelenlegi modellpalettájukat nézem, erre minden esélyük meg is lesz.

Képek forrása: Sony Magyarország & Saját



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés