Connect with us

technokrata

Gyűlölik az Electronic Arts-ot

electronic-arts1

Dotkom

Gyűlölik az Electronic Arts-ot

Amerika leggyűlöltebb cégének választották a játékóriást.

Amerika leggyűlöltebb cégévé vált az Electronic Arts. A nem túl megtisztelő címet a Consumerist nevű fogyasztóvédelmi portál osztotta ki, mivel az éves gyűlöletranglistán a játékgyártó vállalat végzett az első helyen. A minden évben kiosztásra kerülő Golden Poo (ami szabad fordításban annyit tesz, hogy Arany Szar) díj első helyéért a kiadó mellett a Bank of America is “versenyben volt” ám végül az előbbi győzedelmeskedett.

golden-poo

Meglepő, de az élboly közeléig sem merészkedtek olyan cégek, mint a Wal-Makrt, melynek boltjai elött újabban tüntetési hullámok zajlanak vagy például a Carnival hajótársaság aminek a hajóin újabban járványok söpörnek végig. A tech ipar nagy öregjei, mint az Apple vagy a Microsoft, nem beszélve a Google-ről vagy a Facebook-ról már az első fordulók során kiestek a “versenyből”. Az EA már tavaly is az első helyig jutott, vagyis látható, hogy nem egy pillanatnyi fellángolásról, hanem egy hosszú ideje tartó gyűlölethullámról van szó a céggel szemben.

electronic-arts1

A rajongók ellenszenvét a vállalat modellpolitikája vívta ki, mivel a cég futószalagon készíti a korábban szebb napokat is látott márkanevek legújabb változatait, ezzel ledegradálva a korábbi, még minőséginek számító kiadásokat. Az, hogy mégis sikert aratnak ezek a játékok nem másnak köszönheti az Electronic Arts mint a folyamatos és agresszív médiakampánynak, amely meggyőzi az egyszerű játékost a vásárlásról.

Simcity-Skyline

Idén elsősorban a SimCity hergelte a közönséget, mivel az amúgy megfizethető árkategóriában versenyző játék igazán használhatóvá csak a külön megvásárolt kiegészítők segítségével válik. Az még kérdéses, hogy miként reagál a hírre a vállalat, hiszen amíg rekord összegű profitokat tesznek zsebre, aligha érdekli őket néhány rajongó haragja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle