Connect with us

technokrata

Etikátlan magatartás miatt perlik a Google-t

gsmarena_001-7

Dotkom

Etikátlan magatartás miatt perlik a Google-t

A Fairsearch szerint a Google etikátlanul bánik a keresőpiacon lévő hatalmával.

Nem tetszik a Fairsearch.org nevű koalíciónak a Google viselkedése. A többek között a Nokiát, az Oracle-t, és a Microsoftot is magában foglaló szervezet a mobil és az online keresőpiacon szeretné megvalósítani tisztességes verseny intézményét. A Google állításuk szerint épp ezzel ellentétesen viselkedik, mivel a gyakorlatilag monopól helyzetben lévő vállalat megsérti a szabad választás lehetőségét. Állításukat az Android rendszer keresési beállításaival támasztották alá, mivel a mobil operációs rendszerben alapértelmezettként működik a Google keresője, a baj csak az, hogy nem is változtathatunk. Továbbá sérelmezték, hogy a kaliforniai vállalat úgy programozta a kereső algoritmusát, hogy a találatok sorrendjében előnyt élvezzenek a saját termékeik, illetve a fizetett hirdetések.

gsmarena_001-7

A koalicíó európai bizottság számára eljuttatott üzenetében Thomas Vinje a szervezet szóvivője kiemelte, hogy a Google megtéveszti a felhasználókat a viselkedésével, mivel nem bízza rájuk a szabad választás lehetőségét. A további szankciók elmulasztása félő, hogy tovább bátorítaná a már amúgy is manipulatívan viselkedő keresőóriást.

google-stromtroopers

Akárhogy is alakuljon az ügy, a Fairsearch koalició tagjainak gyakorlatilag semmi esélye nincs megtörni a Google mobilpiacon tapasztalható 98%-os részesedését, így maximum apróbb változásokra számíthatunk a keresőóriástól, 180 fokos fordulatra nem.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák