Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismerkedj meg a legújabb fejlesztésekkel a BME-n!

Dotkom

Ismerkedj meg a legújabb fejlesztésekkel a BME-n!

Idén is megrendezésre kerül a BME rendezvénye, ahol mindenki bepillanthat a villamosmérnöki és informatikai szakma aktuális vívmányaiba.

Magyarország legnagyobb, kizárólag hallgatók által szervezett éves szakmai rendezvényét tartja 2013. április 16-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma, ahol mindenki bepillanthat a villamosmérnöki és informatikai szakma aktuális vívmányaiba, megismerkedhet és többet is megtudhat a mobil kártevőkről, a legújabb járműipari fejlesztésekről, de a manapság egyre nagyobb veszélyt jelentő botnetekről, vagy akár az atomi méretekben megtervezett különleges anyagokról, az úgynevezett Grafénról is.

Man and Blue Ones and Zeros

Az idén már tizedik alkalommal szervezett szakmai konferencia vendégül látja a számítógépes víruskeresését forradalmasító CrySys-t, a Master Card Mobile fejlesztőit, de előadást tartanak majd a Mavir, a LogMeIn, és a PuliSpace marsjáró robot fejlesztői is, valamint a szakma legnagyobb fejlesztő cégei, az NI, a NNG, a Prezi, és a világ harmadik legnagyobb repülőgépgyártója, az Embraer is ismerteti legújabb vívmányaikat.

A BME I épületében előadnak az ESET fejlesztői a mobil kártevőkről, az MTA munkatársai pedig a Franciaországban most épülő fúziós erőművekről, de szó lesz még a modern fizika érdekességeiről, a járműipari fejlesztésekről, sőt még a manapság egyre nagyobb veszélyt jelentő botnetekről is.

bme

Tavaly nagy sikerrel debütált a Workshop-terem, ezért idén – amíg a nagy termekben cégek képviselői prezentálnak a legújabb technikai vívmányokról, – addig a kisebb teremben a szakkollégium tagjai mutatják be kutatásuk, munkájuk projektjeit workshop jellegű előadásokban. Például számítógépes nyelvészetről, mobildesignról, elektronikai módszerekről. Szó lesz többek közt arról, hogyan tudjuk egyetlen távirányítóval vezérelni összes elektronikus eszközünket, illetve hogyan lehet néhány karakterből nyelvet azonosítani.

A 2003 óta minden évben megrendezett Konferencia iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, tavaly több mint 1500 fő regisztrált.  A rendezvénylátogatás továbbra is ingyenes, de a részvételi szándék előzetes regisztrációhoz kötött.

The-Consumable-Technology-Era-And-Virtual-Desktops

Jelentkezni a konferencia hivatalos weboldalán: a konferencia.simonyi.bme.hu címen lehet 2013. április 15-ig, ahol további információkat is megtalálhatnak a rendezvényről.

Az első 500 résztvevő konferencia csomagot kap és a délutánon igazoltan résztvevő regisztráltak közt egy SMART Monitor kerül kisorsolásra. A konferencia mindhárom termének előadása rögzítésre kerül, de élő, online közvetítésben is figyelemmel lehet kísérni az eseményeket Full HD felbontásban a konferencia honlapján, a Simonyi Károly Szakkollégium jóvoltából.

A szakmai konferencia ideje: 2013. április 16. 13 óra.

Helye: BME Informatikai épület 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés