Connect with us

technokrata

Együttműködőbbé válik az NMHH

Using-a-smartphone

Dotkom

Együttműködőbbé válik az NMHH

Az NMHH új alapokon nyugvó stratégiai együttműködést ajánl a mobilszolgáltatóknak.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új stratégiai alapokra kívánja helyezni az együttműködést a mobilszolgáltatókkal, ennek első lépéseként közleményben jelentette be, hogy nem kívánja folytatni a frekvenciahasználati jogosultságok eddig pusztán automatizmusokon nyugvó meghosszabbításának gyakorlatát.

153542_radiotorony_sugarzas_606x230

Az NMHH hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy Magyarország 21. századi versenyképessége jelentős mértékben a digitális gazdaság fejlődésén múlik, ezért kezdeményezi az együttműködés új alapokra helyezését.

A közlemény szerint: a magyarországi és nemzetközi tapasztalatok, valamint az Európai Unió országaiban megfigyelhető trendek azt mutatják, hogy a mobil távközlési és adatátviteli szolgáltatások fejlődése nem egyszerű piaci és technológiai, hanem a gazdasági és társadalmi versenyképesség jövőjét is alapvetően meghatározó stratégiai kérdés. Az NMHH meggyőződése, hogy ennek a felismerésnek az állam frekvenciahasznosítási gyakorlatában és a szolgáltatók jövőbeni piaci szerepvállalásában egyidejűleg kell érvényesülnie.

Print

Az NMHH ezért, építve a szolgáltatók korábban kinyilvánított partneri együttműködésre vonatkozó egybehangzó szándékára, új stratégiai alapokra kívánja helyezni a frekvenciahasználati jogosultság eddig pusztán automatizmusokon nyugvó meghosszabbításának gyakorlatát – olvasható a közleményben. Első lépésként az NMHH-t képviselő Mátrai Gábor hírközlésért felelős elnökhelyettes közölte: a hatóság a jelenlegi szerződéses feltételekkel és a jövőbeni célokkal összhangban nem kívánja meghosszabbítani a szolgáltatók jelenlegi szerződéses keretek közötti frekvenciajogosultságát.

A közlemény szerint ez megnyitja az utat, hogy a hatóság minden, a hazai digitális gazdaság stratégiai fejlesztését szolgáló lehetőséget figyelembe véve alakítsa ki a mobil frekvenciák hasznosításával kapcsolatos döntéseit, valamint olyan módon és feltételekkel egyeztessen a hazai mobilszolgáltatókkal, amely a fejlesztési célok prioritásain nyugvó új stratégiai partnerség kereteit is biztosíthatja számukra.

smartphone11-11385446

A lépés összhangban van azzal, hogy az NMHH vezetésének mobilszolgáltatókkal történt korábbi egyeztetése során a cégek képviselői egyértelműen kinyilvánították, hogy a digitális gazdaság jövőjének stratégiai kérdéseiben ők is a partneri együttműködésben és a hosszú távú magyarországi piaci jelenlétben érdekeltek – tájékoztatott a hatóság.
Az NMHH biztos abban, hogy a hétfői bejelentést követő lépések során minden érdekelt fél számára biztosíthatóvá válik a piaci fejlődés magasabb szintű kereteinek kialakítása. Az NMHH vezetése ezért ezeken a közösen kialakítandó új alapokon kívánja biztosítani a jól tervezhető és kiszámítható piaci jelenlét feltételeit a Magyarország 21. századi digitális gazdaságának fejlesztésében stratégiai szerepet vállaló piaci szereplők számára – közölte a hatóság.
(MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle