Connect with us

technokrata

Bevásárolna a Google?

whatsapp-logo-tilt-e1354534335711

Dotkom

Bevásárolna a Google?

A népszerű chatprogram a WhatsApp felvásárlását tervezi a keresőóriás.

A nagy vállalatok bevetett szokása, hogy ha lehetséges, egy új funkció kifejlesztése és piaci bevezetése helyett megvásárolnak egy céget amelyik ilyesmit végez, ezzel időt és pénzt spórolva. Most a népszerű WhatsApp önállósága került veszélybe, mivel iparági információk szerint a Google a megvásárlását tervezi. Bár a keresőóriás rendelkezik azonnali üzenetküldő szoftverrel, hiszen a Google Talk elérhető Android mellett Mac-re és PC-re a szolgáltatás nem túlzottan népszerű, messze elmarad az iOS platformon hasznát iMessage-étől.

whatsapp-logo-tilt-e1354534335711

A WhatsApp csapata mindenesetre nem hagyja magát, és állítólag minden erejükkel azon vannak, hogy minél magasabb árat tudjanak kialkudni. Bennfentesek szerint a Google legutóbb már közel 1 milliárd dollárt ajánlott a cégért, ami igencsak megfontolandó ajánlat.

google_sign

A megvásárlás apropóját az jelentheti, hogy pletykák szerint a Google egy multiplatformos chat szolgáltatást tervez kidolgozni, melyet Google Bubble névre keresztelnének. Ebbe a szolgáltatásba olvadna be a WhatsApp a korábban már megvásárolt iOS-es üzenetküldő alkalmazással a Sparrow-al együtt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák