Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vizuális étlap nyerte a startup versenyt

Dotkom

Vizuális étlap nyerte a startup versenyt

Az először megrendezett Hackathon Corvinus zseniális ötleteket hozott ki az egyetemistákból.

Újszerű üzleti ötleteken dolgoztak két napig az új startup rendezvényen a diákok. A kezdeményezés országossá növekedett, a tervezett versenyekhez immár kilenc egyetem csatlakozott.

A hazai startup világ utánpótlásának biztosítását célozta meg a Hackathon-in-a-Box, amely az egyetemeken kívánja megtalálni a jövő innovátorait. A nemzetközi modelleken alapuló két napos rendezvények a hallgatók számára szeretnének betekintést engedni a startupok színes világába. Az első rendezvényhez, Budapest egyik legújabb közösségi irodája a TheHub.hu adott stílusos helyszínt.

Zmenupic

A verseny első fázisában prezentált ötletek legjobbjait a jelenlevők szavazatai alapján kiválasztva, végül összesen hét csapat formálódott a jelenlevő programozókból, grafikusokból és ötletgazdákból.
Ők dolgozhattak így közösen a második nap végén rendezett befektetői prezentációig az ötleteiken.

A győztes ötlet végül a Zmenü nevű online ételrendelési szolgáltatás lett, amely az eddigi hagyományos lista alapú, unalmas és elavult rendszereket váltaná le egy látványos megoldással. A projekt egy Pinterest-stílusú nemzetközi ételrendelő platform, ahol az összes elérhető házhoz szállító konyha ételfotói között lehet böngészni, azokat különböző szempontok szerint rendezni és szűrni. Az ötletgazda tervei szerint az ételrendelés a szolgáltatásuk által válhat a közösség által is értékelhető, vizuális alapokra helyezett élménnyé. A győztes Londonban a Google Campuson a Founders Hive eseményén illetve a legpatinásabb hazai startup versenyen a Startup Undergroundon is bemutathatja projektjét.

hackathon_screenshot_20130313123922_2_original
A zsűritől kiemelkedő értékelést kapott további két projektek közül a Blind Guide nagy szociális érzékenységű projektje a vakok és gyengén látók számára kínálna turisztikai és segítő szolgáltatásokat, a Smart Chef pedig a konyhai tevékenységeket, illetve a szakácskönyv használatot tenné interaktívvá.

A Hackaton-in-a-Box szervezőit is meglepte az egyetemisták teljesítménye az egész évre tervezett versenysorozat első rendezvényén. A Corvinus Egyetemmel közösen szervezett rendezvényre jelentkezett 50 diák, tapasztalt startupperek és mentorok segítségével két napig, 7 eddig sosem látott projekten dolgozott. A szakmai zsűri előtt elhangzott prezentációk pedig bármelyik nagy nemzetközi startup versenyen is megállták volna a helyüket.

smartup_logoforwhite1

A versenysorozat következő állomása a BME Demola innovációs műhelyében megrendezésre kerülő esemény, amelyre még április 11-ig lehet jelentkezni a Hackathon.hu oldalon keresztül. A Hackathon ezután Miskolcra és Szegedre látogat felfedezni az ottani tehetségeket. Júniusban pedig Budapesten a Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett eseményen 10 egyetem, mintegy 100 hallgatója méri majd össze tehetségét. Ősszel a versenysorozat további 2 budapesti és 3 vidéki helyszínnel folytatódik, országszerte oktatva a leendő startup vállalkozókat.

Az eseménysorozat támogatói között van a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Corvinus Tőkealap, a Kairos Capital és a Ustream is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés