Connect with us

Hirdetés

technokrata

A lemaradástól félnek a vezetők

Dotkom

A lemaradástól félnek a vezetők

Az európai vezetőket egyre jobban aggasztja versenyképességük elvesztésének lehetősége. – Derült ki a Ricoh által végzett kutatásból.

A globális üzleti vezetők pozitívan nyilatkoznak a technológia generálta változások kreativitásra és innovációra gyakorolt hatásairól, de ugyanakkor aggódnak amiatt, hogy lépést tudnak-e tartani ezekkel a változásokkal. A kihívások nem az elfojtott intuíciókból adódnak, hanem a rendszer és folyamat okozta problémákból. Az európai üzleti vezetők jobban aggódnak a technológiai fejlődésnek való megfelelés miatt, mint ázsiai és észak-amerikai társaik. Az európai vezetők 45%-a aggódik amiatt, hogy ha nem tudnak lépést tartani a fejlődéssel, akkor elvesztik versenyképességüket. Ezzel szemben az ázsiai vezetőknél ez az arány 35%, míg az észak-amerikaiaknál 37%. Ezek az adatok a Ricoh által szponzorált Economist Intelligence Unit Humans and Machines tanulmányból származnak. A kutatás a technológia emberi kreativitásra és intuícióra gyakorolt hatásait vizsgálja.

News-Corporation-CEO-Rupe-007

Amikor megkérték az üzleti vezetőket, hogy rangsorolják a legnagyobb technológiai kihívásaikat, akkor az első helyre a rendszerek közötti kapcsolatok hiányát tették. Ezt szorosan követte az a probléma, hogy a technológia gyorsabban fejlődik, mint az azt támogató belső folyamatok.  Az európai üzleti vezetők 46%-a értékelte kiemelkedően fontos problémának a rendszerek közti kapcsolatok hiányát, míg ez az arány ázsiai kollegáiknál 39%, észak amerikai kollegáiknál pedig csak 34% volt.

Érdekes módon az üzleti vezetők úgy gondolják, hogy ma kreatívabbak, mint 10 évvel ezelőtt. Ez az optimizmus szintén kevésbé jellemző Európára (52%), mint Ázsiára (64%), vagy Észak-Amerikára (63%). Továbbá az európai vezetők kevésbé vannak meggyőződve arról (40%), hogy a technológia segít nekik jó döntéseket hozni, mint ázsiai (59%), vagy észak-amerikai (52%) társaik.

apec-ceo-summit

Ugyanakkor vannak olyan területek is, ahol az európaiak a magabiztosabbak. Például 65%-uk szerint a technológia segített a vállalaton belüli nyílt véleménynyilvánítás és megbeszélés elterjedésében, míg ázsiai társaiknak csak 57%-a ért ezzel egyet. Az európai vezetők továbbá biztosabbak a technológia produktivitást növelő szerepében. Az ázsiaiak 68%-ával és az észak-amerikaiak 59%-ával szemben az öreg kontinens vezetőinek 72%-a osztja ezt a véleményt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés