Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre népszerűbbek a táblagépek

Dotkom

Egyre népszerűbbek a táblagépek

Az Adobe által végzett kutatás a táblagép felhasználók szokásait vizsgálta.

Az alig 3 éve létező táblagépek meghódították a piacot. Az okostelefonokkal egyetemben a felhasználók egyre többet és egyre több mindenre használják a hordozható eszközeiket – derült ki az Adobe nemrég elvégzett kutatásából.

Növekszik a mobil eszközök népszerűsége

A felmérés több mint ezer oldal közel egymilliárd látogatójának adatait használta fel és ebből térképezte fel a mai eszközhasználatot. A piacot rövid idő alatt meghódító táblagépek voltak a karácsonyi szezon sztárjai, hiszen az internetes vásárlások 13,5%-át már ezen eszközökön bonyolították. Újabb érdekes adat, hogy a teljes internetes forgalom 7%-a okostelefonokon, 8%-a pedig táblagépeken zajlik.

13926_di_global_traffic_device

Inkább a táblagépen szeretünk internetezni

Bár az okostelefonok már koruknál fogva is elterjedtebbek a táblagépeknél, még mindig sokkal kevésbé alkalmasak az internetes böngészésre a kisebb képernyő miatt. Nem meglepő tehát, hogy a a táblagépeken 70%-al több weboldalt böngésznek a szabadidejükben a felhasználók mint a telefonjukon.

Nem mindenki ugyanazt szereti

Az adatokból az is kiolvasható, hogy mely eszközökön interneteznek előszeretettel a világ polgárai. Angliában, az USA-ban, vagy Kanada területén a legtöbben  a táblagépüket használják az út közbeni internetezés lebonyolítására, de például a japánok vagy a kínaiak sokkal inkább a mobiljukat részesítik előnyben.

13926_di_mobile_traffic_country

Mindenhol népszerűek a táblagépek

A tabletek nagy kijelzője ideális az interneten vásárlások lebonyolításához. A legnagyobb arányban az internetes áruházakban költik a pénzüket a felhasználók, de az utazási és autóipari cégek sem panaszkodhatnak. Utóbbiak vélhetően a speciálisan a táblagépekre fejlesztett programjaiknak hála tudtak nagyarányú növekedést elérni. Meglepő, hogy a mobiltelefon piacon még mindig inkább az okostelefonok dominálnak, telefonjaikkal kapcsolatos ügyeiket az emberek inkább a ilyen készülékeken intézik.

13926_di_mobile_traffic_industry

Mit tehetnek azért a vállalatok, hogy több táblagép felhasználót érjenek el?

Mivel a tableteket elsősorban internetezésre használjuk, fontos, hogy az adott vállalatnak megfelelően optimalizált weboldala legyen. Ne egy kinagyított mobilos oldal legyen, hanem kínáljon egészen új élményeket a felhasználó számára, aki így megkedveli az eszközt és vélhetően több, eddig mással elvégzett feladatát is ellátja vele. Nem egyedi eset, hogy egy jól sikerült, táblagépre optimalizált gépjárművet bemutató program végül felkeltette a felhasználó érdeklődését, és vásárolt egyet a gyártó autójából. Ebből is látható, hogy az emberek manapság személyre szabott élményeket akarnak, és a cégeknek minden erejükkel azon kell lenniük, hogy ezt megadják az oly áhított felhasználónak, így a végén mindenki jól jár majd. A gyártók és a szolgáltatók, mert az ő terméküket részesítik az előnyben, az emberek, mert az saját igényüket a lehető legkönnyebben tudják kielégíteni és végül a tablet piac, mert egyre többen vásárolnak majd ilyen eszközöket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés