Connect with us

technokrata

Pénzt ad a Microsoft az applikációkért

keep the cash

Dotkom

Pénzt ad a Microsoft az applikációkért

100 dollár üti a markát annak a fejlesztőnek, aki applikációt fejleszt a Windows (Phone) 8 platformra.

A Microsoftnak igazán szüksége van a tartalomra, ugyanis jelentősen el van maradva a többiekhez képest. Az iOS és az Android jelentős előnyre tett szert, míg a Windows Store-ban még egy nyavajás Instagram sincsen (bár állítólag nemsokára lesz, így jár a százas). A Microsoft bejelentette, hogy 100 dollárt fizet a fejlesztőnek, ha új applikációt készítenek Windows 8-ra és Windows Phone 8-ra egyaránt. A feladat azért nem olyan egyszerű: az appnak többnek kell lennie, mint hogy megnyit egy weboldalt és nem lehet hasonló, mint a már meglévő applikációk, vagyis néminemű eredetiséget várnak a százasért cserébe.

keep the cashNem kell félni, hogy elfogy a készpénz, ugyanis az első 10.000 befogadott applikációért fizetnek, viszont június harmincadikáig el kell, hogy legyen fogadtatva. Mielőtt valaki egyszerre 100 appot beadna a Microsoftnak, érdemes tudnia, hogy maximum 10 applikációért fizetnek fejlesztőként, de ha tízből tízet elfogadnak, akkor nem 1000, hanem 2000 dollárral jutalmazza a lelkesedést a vállalat.

Ballmer dollarq

A BalckBerry és a Microsoft bizony jelentősen le van maradva az iOS és az Android mögött szoftverileg. A Windows Phone 8 gyenge eladásai mellett az egyik fő érv az, hogy nagyon kevés applikáció található csak meg rá és kénytelen a Microsoft egy ilyen jutalomrendszert kitalálni, hogy rávegye a fejlesztőket az applikáció készítésre.  Csak remélni tudjuk, hogy a mennyiség mellett a minőségre is oda fognak figyelni. Jelentkezni itt lehet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák