Connect with us

Egészségünk kulcsa a technológiában rejlik

Hospital-Information-Management-System-HIMS

Dotkom

Egészségünk kulcsa a technológiában rejlik

A változások gyorsasága az egészségügyi szektor legnagyobb technológiai jellegű fejfájása.

Ricoh által szponzorált tanulmány adatai szerint az egészségügyi, biotechnológiai és gyógyszerészeti vállalatok vezetőinek 92,5%-a nagyobb mértékben függ a technológiától, mint 3 évvel ezelőtt. Az egészségügyi vezetők túlnyomó többsége (70%-a) egyetért abban, hogy a technológia kreatívabbá tette alkalmazottait az új egészségügyi szolgáltatások, gyógyszerek és termékek kidolgozása során. Azonban a legnagyobb kihívást továbbra is a technológia integrálása jelenti a betegellátás, szolgáltatás és adminisztráció javítása érdekében. A válaszadók több, mint harmadánál (35%) okozott adatveszteséget az elmúlt hat hónapban számítógépes hiba. Az Economist Intelligence Unit által készített „Humans and Machines” tanulmány rávilágít a technológia egyre fontosabb szerepére az egészségügyi szektorban.

A technológia indukálta változások azonban valószínűleg nem jelentik azt, hogy a jövőben robotok és számítógépek veszik át a betegellátást a jövőben. Az egészségügyi, biotechnológiai és gyógyszeripari válaszadók a páciensek állapotának diagnózisát, (36%) az új kezelések és gyógyszerek kidolgozását (32%) jelölték meg, mint a két legkritikusabb terület, ahol továbbra is szükséges az emberi intuíció. Ezzel ellentétben mindössze 5%-uk gondolta úgy, hogy az egészségügyi szakértőknek időt kell áldozni a páciensek adatainak menedzselésére. Valamint 8% van azon a véleményen, hogy az ilyen specialistáknak foglalkozniuk kell az adminisztrációs folyamatok javításával.

Hospital-Information-Management-System-HIMS

Abban azonban mindannyian egyetértettek, hogy a technológiának továbbra is feladata a hatékonyság növelése. A legnagyobb kihívás az egészségügyi szektorban, hogy a technológia gyorsabban fejlődik, mint a belső támogató folyamatok. Ezt a problémát tovább árnyalja az a tény, hogy a válaszadók 38%-a szerint a szervezeten belüli rendszerek gyakran nincsenek összekötve egymással. Bár igen fontosak az egészségügyben a folyamatvezérelt fejlesztések, a megkérdezett vezetők 78%-a szerint az izolált technológia a hozzá kapcsolt folyamatok nélkül nem sokat ér.

bigstockphoto_Mri_Head__1898953

Az automatizálással elérhető legjobb példákat megemlítik az Európai Bizottság „e-health action plan” dokumentumában3. Dániában sikerült évi 120 millió dolláros megtakarítást elérni, miközben az orvosok átlagosan napi 50 percet spórolnak az adminisztráción. Olaszországban az információs és kommunikációs technológiák bevezetésével az egészségügyi szektorban a teljes nemzeti egészségügyi kiadások (12,4 milliárd euró) körülbelül 11,7%-át sikerült megspórolni. Csak a digitális receptek bevezetésével sikerült körülbelül 2 milliárd eurót megtakarítani.

Töltse le az egészségügyi tanulmányt a http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/eu/humans-and-machines/ weboldalról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő