Connect with us

Az emberek és gépek hatása a pénzügyi szolgáltatásokra

ricoh-logo

Dotkom

Az emberek és gépek hatása a pénzügyi szolgáltatásokra

A technológia vezérelte változás legújabb hatásai vegyes kimeneteleket eredményeznek a pénzügyi szolgáltatások szektorában.

A technológia vezérelte változás legújabb hatásai vegyes kimeneteleket eredményeznek a pénzügyi szolgáltatások szektorában. A pénzügyi szolgáltató szervezetek több mint harmadánál (37%) okozott veszteséget legalább egyszer az elmúlt hat hónapban számítógépes program által hozott automatizált döntés. Továbbá a cégek 31%-a szerint ügyfeleket is veszítettek hibás automatizált döntések miatt ezen időszakban. Ezek az információk a Ricoh megbízásából az Economist Intelligence Unit által készített Humans and Machines tanulmányból származnak.

Úgy tűnik, hogy a pénzügyi szolgáltatásokban dolgozó vezetők továbbra is úgy gondolják, hogy az automatizáció üzleti értéket teremthet valamint bizonyos esetekben az emberi beavatkozás csak minimális mértékben szükséges. Konkrétan arra a kérdésre, hogy az emberi fantázia és intuíció mely területeken kritikus fontosságú, a válaszadók mindössze 8%-a említette meg a szabályozások kezelését és még kevesebb, mindössze 6% az információbiztonságot. Ugyanakkor, az emberi beavatkozás továbbra is elengedhetetlen az ügyfelekkel történő kapcsolattartás (46% szerint) és a kockázatkezelés (31%) területein.

ricoh_corp_logo

A válaszadók 48%-a szerint a szektor legnagyobb technológiai kihívása a különböző rendszerek összekapcsolása.

A pénzügyi szolgáltatási szektor vezetőinek túlnyomó többsége egyet ért abban, hogy a legújabb technológiákat nem szabad a jövendőbeli siker egyetlen zálogaként kezelni. 71%-uk szerint az izolált technológia a hozzá kapcsolt folyamatok nélkül nem sokat ér.

Továbbá 86%-uk látja úgy, hogy az ember és technológia közötti együttműködés csak akkor teremt értéket, ha az őket összekötő folyamatok kreatívabbak lesznek.

A kihívások ellenére a pénzügyi szolgáltatások szektora továbbra is optimistán tekint a technológia lehetséges előnyeire. A megkérdezettek 41%-a szerint az utóbbi három év legjobb innovációi nem jöhettek volna létre a technológiai háttér nélkül. Sőt, 31% szerint e háttér nélkül még csak elképzelés szintjén sem valósulhattak volna meg ezek az újító ötletek. Valamint a válaszadók 78%-a gondolja úgy, hogy a technológia segítségével hatékonyabbak lehetnek. Mindenesetre a technológia továbbra sem veszi át a kulcstevékenységeket, mint a döntéshozatal, vagy az új, innovatív ötletek kidolgozása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom