Connect with us

Hirdetés

technokrata

A németeknél betilthatják a Google Maps-et

Dotkom

A németeknél betilthatják a Google Maps-et

Ha a Microsoft elintézi, hamarosan nem lesz Google térképszolgáltatás Németországban.

A Microsoft és a Google egy kemény szabadalmi háborút folytat Németországban, ahol a tét nem kisebb, mint hogy a német felhasználók nem tudják majd használni a Google Térképet. Az EP0845124-es számú szabadalmat még 1996-ban nyújtotta be a Microsoft, ami alapján most azt kéri a müncheni bíróságtól a vállalat, hogy tiltsa be a Google térképszolgáltatását az országban. A legnagyobb gond az, hogy a Google nem tudja meggyőzni a bírót arról, hogy nincs szabadalomsértés.

Ha a Microsoft nyer, úgy kérni fogja a bíróságot, hogy állítsa le az alperes térképszolgáltatását mind az interneten és a készülékeken (legalább a Motorolákon) egyaránt.  A legrosszabb esetben a Chrome leállítása is szóba jöhet az országban, ameddig az nem függeszti fel a Google Maps támogatását a böngészőn keresztül.

Ami viszont valószínűbb, hogy a Microsoft és a Google megegyezik egymással, az egyik fizet a másiknak a szabadalom felhasználásáért. A Microsoft szóvivője ezt a megegyezést „egy háború befejezésének” tartaná. A vállalatnak pedig jól jönne egy kis extra bevétel az egymilliárd eurós pénzbírság megfizetéséhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés