Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sikeres évet zárt az Enterprise Group

Dotkom

Sikeres évet zárt az Enterprise Group

Az Enterprise Group a hazai IT piac vezető vállalatai között.

 Az Enterprise Group, az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető szállítója 2012-ben 32 százalékkal 2,6 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, és az elmúlt év jelentős informatikai projektjeinek és tendereinek köszönhetően meghatározó szereplővé nőtte ki magát a hazai informatikai piacon. A magyar vállalat sikerének hátterében a folyamatos innováció és kutatás-fejlesztés, az üzletágak egymásra épülő kompetenciája valamint az alkalmazás-vezérelt üzleti modell áll. Az Enterprise Group az idei évben további 20 százalékos növekedést, 2015-re pedig már 5 milliárd forintos árbevétel elérését tervezi.

A 2012-ben az Enterprise Group komplex infokommunikációs szolgáltatásokat – zászlóshajóként Unified Communications & Collaborations (UCC) megoldásokat – nyújtó ICT üzletága húzóerőt jelentett a növekedésben, ahogy az idei évben már SAP Gold Partnerként működő Consulting üzletág is. A Software üzletág 2012-ben mutatta be saját integrált medikai szoftverfejlesztését, az Enterprise Multi Medikai Alkalmazást (EMMA), amit már a Kelen Kórházban, Paks Város Rendelőintézetében és egyéb intézményekben is bevezettek. A tavaly elindult PLM (Product Lifecycle Management) üzletág pedig mára a hazai mérnök informatikai megoldások piacvezető szereplőjévé vált: 2013 első pénzügyi negyedévében a CEE régióban legmagasabb értékben értékesítette a Siemens Solid Edge szoftver licenceket.

Az idei IT trendek is kedvezőek az Enterprise Group számára: a felmérések szerint a versenyszféra vállalatai 2013-ban nemzetközi szinten 65 milliárd dollárt fordítanak iparág-specifikus informatikai megoldások beszerzésére[1]. A telekommunikáció továbbra is a bővülő IT piac legnagyobb szelete, a jövőben bevétele 40 százalékát a partnerektől váró SAP pedig stratégiai szempontból fontos partnerként tekint az Enterprise Groupra. A tavaly sikeresen debütáló EMMA rendszert idén várhatóan további 8-10 intézményben vezetik be, a PLM üzletágban rejlő potenciálok kihasználása pedig üzletági szinten 3-400 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az Enterprise Group így összvállalati szinten idén 20 százalékos növekedést, 2015-re pedig 100 főt meghaladó munkavállaló mellett 5 milliárd forintos árbevétel elérését tervezi. 

enterprise-group-logo

Az Enterprise Group

Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátora. Üzletágai egymásra épülő kompetenciáikkal komplex megoldásokat kínálnak az üzleti infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (Software), valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén (Consulting).

A cégcsoport elsősorban nagy- és középvállalatoknak illetve államigazgatási intézményeknek kínál informatikai szolgáltatásokat. Ügyfelei közé tartozik többek között az E.ON Hungária, a Paksi Atomerőmű Zrt., az Audi Magyarország Kft., a MOL Nyrt, a TVK Nyrt., a Magyar Villamosművek Zrt, a BKV, az OTP Bank, az SAP továbbá a Magyar Honvédség, a Határőrség és az Országos Mentőszolgálat. Célja, hogy az ügyfelei számára kiépített rendszerek minden esetben kapcsolatot teremtsenek a jövővel, ezért a vállalat informatikai megoldásainak középpontjában az innováció áll.

Az Enterprise Group a magyar Young csoport 100 százalékos tulajdonában van. A vállalat infokommunikációs szolgáltatásaival a nemzetközi Siemens Enterprise Communications (SEN) globális ügyfeleinek kizárólagos magyar partnereként és a Go Forward! Partnerprogram keretén belül a SEN Approved Partnereként, SAP bevezetésben SAP Gold Partnerként, a PLM megoldások terén Siemens PLM partnerként törekszik a valódi ügyféligények kiszolgálására.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés