Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sikeres az Amazon Németországban

Dotkom

Sikeres az Amazon Németországban

Először árulta el a németországi Amazon a pénzügyi mutatóit, aminek tartalma mindenkit meglepett. Világviszonylatban is kiválóak a mutatói a cégnek.

Tavaly a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi értékesítési portálja Németországban 8,732 milliárd dollár forgalmat bonyolított. Az elemzők évek óta találgatták, mekkora forgalmat is bonyolíthat a portál az országban. A válasz az Amazon amerikai pénzügyi felügyeletnek benyújtott éves eredmény-beszámolójában található.

A 2010-es közel 5,3 milliárd dollár után 2011-ben 7,2 milliárd dollár, tavaly pedig már 8,7 milliárd dollár értékesítési árbevételre tett szert Németországban az Amazon, ez két év alatt több mint 60 százalékos növekedésnek felel meg.  Az Amazon éves eredmény-beszámolójának adatai szerint Németország a kiskereskedelmi portál legnagyobb külföldi piacának számít. Japánban 2010-ben 5 milliárd, 2011-ben 6,6 milliárd dollár, 2012-ben pedig 7,8 milliárd dollár forgalmat bonyolított. A harmadik legnagyobb piac Nagy-Britannia a 2010-es 3,9 milliárd, a 2011-es 5,3 milliárd és a tavalyi 6,5 milliárd dolláros forgalommal.

Az Amazon forgalmának 40 százalékát bonyolítja Észak-Amerikán kívül. Világszerte 2012-ben 61 milliárd dollár értékesítési árbevételre tett szert. Az Accenture becslése szerint az elmúlt években elérthez hasonló növekedési ütem mellett az Amazon globális forgalma 2015-re eléri a 100 milliárd dollárt.

Az Amazon németországi központja, München a Die Welt megkeresésére nem kommentálta az adatokat. A forgalom megoszlása különböző termékcsoportok, könyvek, CD-k, számítógépek, divatcikkek és egyéb termékek között ezért nem ismeretes. “A növekedési adatok viszont azt bizonyítják, hogy az Amazon üzleti modellje nemcsak könyv- és CD-eladásokban lehet sikeres, hanem ruházati cikkek, lábbelik és kozmetikai cikkek estében is. Az Amazon a legjobb úton halad afelé, hogy teljes termékkínálattal rendelkező áruházzá nője ki magát és piaci részesedést vegyen el a hagyományos kiskereskedelmi üzletektől” – közölte Jochen Hiemeyer, az Accenture fogyasztásicikk-kereskedelmi szakértője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés