Connect with us

technokrata

1 millió won pénzbírságot kapott a Samsung

samsung-chip-plant

Dotkom

1 millió won pénzbírságot kapott a Samsung

200 ezer forintot kell befizetnie a Samsung azért, mert nem jelentette időben a mérgező gáz szivárgását.

Hétfőn egy ember meghalt a kórházba szállítás után, négy pedig megsérült egy mérgező gáz, a hidrofloursav levegőbe jutásának a következményekén. A baleset a Samsung egyik félvezetőket gyártó üzemében történt.

A Yonhap News értesülései szerint a Samsung egyelőre egy egymmillió wonos pénzbírságot kapott azért, mert nem szólt időben a szivárgásról, de ettől még a nyomozás tovább tart, hogy megállapítsák, kinek volt a felelőssége a hétfői halálos kimenetelő baleset. Mivel Dél-Koreában sokkal szigorúbban veszik a biztonsági előírásokat, mint például Kínában, ahol nem ritka a vegyi baleset és a tusolás, így most azt vizsgálják, hogy a dolgozók viseltek-e megfelelő védőöltözéket, sértett-e bármilyen törvényt a Samsung, ami miatt a baleset bekövetkezhetett.

samsung-chip-plant

Mint ismeretes, a Samsung csak kedden jelentette a balesetet, miszerint körülbelül 3 liter gáz került a levegőbe és a szivárgást már megszűntették, ezt pedig a hatóságok pénzbüntetéssel jutalmazták, mivel az ilyen eseteket haladéktalanul jelenteni kell a megfelelő szerveknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp