Connect with us

technokrata

Amerika kiberháborúra készül

Air Force Cyber Command online for future operations

Dotkom

Amerika kiberháborúra készül

Több mint ötszörösére növeli az egyesült államokbeli számítógéphálózatok elleni támadások ellen védekező és az amerikai számítástechnikai offenzívákat levezénylő kíberparancsnokságának létszámát a Pentagon.

A jelenleg 900 tagú kíberbiztonsági parancsnokság állományát az elkövetkező években több mint 4 ezerrel bővítik. A Pentagon elismerte: hatalmas feladat, hogy találjanak, illetve kiképezzenek ennyi világszínvonalú tudású szakembert. A fejlesztésnek hármas iránya van: az egyik egység feladata a stratégiai fontosságú infrastruktúrák – mint amilyen az országos elektromos hálózat – komputerhálózatának védelme, a másodiké a kíbertámadások tervezése és végrehajtása, a harmadiké pedig a Pentagon közvetlen hálózatainak védelme.

24th-air-force

Leon Panetta leköszönő védelmi miniszter októberben figyelmeztetett rá, hogy az Egyesült Államokat egy “kibernetikai Pearl Harbor” veszélye fenyegeti, az Egyesült Államok infrastrukturális és pénzügyi rendszereit külföldi hackerek béníthatják meg. A Pentagon vezetője kijelentette, hogy egy “agresszor ország” vagy egy szélsőséges csoport képes nemzeti katasztrófát okozni Amerikában.

Air Force Cyber Command online for future operations

Panettát különösen a Saudi Aramco szaúdi állami olajvállalat elleni hackertámadás töltötte el aggodalommal. Ez a támadás több mint 30 ezer számítógépet tett hasznavehetetlenné. Az amerikai hírszerzés Iránt gyanítja a támadás mögött, és úgy véli, hogy amerikai cégek rendszereibe Oroszországból és Kínából hatoltak be.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp