Connect with us

Közbeszerzésen dől el majd, hogy ki fejleszti a Nemzeti Közoktatási Portált

microsoft

Dotkom

Közbeszerzésen dől el majd, hogy ki fejleszti a Nemzeti Közoktatási Portált

A Microsoft hazai képviselete válaszolt a Digitális Oktatási Alapcsomag és a Nemzeti Közoktatási Portál kialakításával kapcsolatos kérdéseinkre.

Tavaly év végén stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Microsoft, melynek keretében a Microsoft részt vesz az évi több mint 50 milliárd forint értékű Digitális Oktatási Alapcsomagnak a kidolgozásában, és a Nemzeti Közoktatási Portál kialakításában is. Az együttműködés részleteiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy digitális tananyagoktól kezdve internete korrepetálás és oktatójátékok is lesznek a portálon.

– A Microsoft csupán technikai támogatást nyújt a kormánynak, segít a koncepció kidolgozásában és átadja az eddig elkészült tanulmányokat, demó rendszereket, ami a véglegesen kialakítandó rendszer alapja lehet. Célja, hogy a hazai oktatás számára rendelkezésre álljon egy képzési portál, amely egyebek mellett a diákok ismereteinek elmélyítését, hátrányok ledolgozását segíti, ami minden Magyarországon működő vállalkozásnak, így a Microsoftnak is hosszú távú érdeke. A tervek szerint a koncepció kidolgozását követően a kormányzat egy nyílt közbeszerzési pályázaton magyar vállalatok közül választja majd ki azt, aki a portál megvalósításáért felel. – mondta kérdésünkre Sagyibó Viktor, a Microsoft kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.

– Tudomásunk szerint ez egyelőre nem dőlt el, hogy .net alapon készül-e a portál, de a koncepció kidolgozásakor figyelembe veszik ezt a fejlesztői platformot is. A kormánnyal kapcsolatos együttműködés keretében a Microsoft csupán javaslatot tett arra, hogy mely funkciók lennének hasznosak a magyar oktatás számára. Ezek alapján a Képzési Portál lényege, hogy a diákokat segítse az otthoni tanulásában, mégpedig úgy, hogy a saját tudásszintjéhez igazodva ajánl fel anyagokat a továbbfejlesztéshez. Digitális tananyagokat, korrepetitorokat, oktatójátékokat, szakköröket és így tovább. – felelte kérdésünkre Sagyibó Viktor.

 

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő